Vänsterpartiet Malmö

Pressinbjudan till Malmövänsterns valvaka

Dela

Vänsterpartiet Malmö bjuder in media att närvara på den lokala valvakan, söndagen den 9 september. Under kvällen kommer valresultat och kommentarer varvas med tal från scen och kulturinslag. 

-Det är svårt att sia om valresultatet men jag tror att Vänstern ökar ordentligt i valet, både lokalt och nationellt. Vi har gjort en fantastisk valrörelse och fått många nya medlemmar. Det är helt uppenbart att många människor sätter sitt hopp till oss i vänstern, säger Mirjam Katzin, ordförande för Vänsterpartiet Malmö.

Vänsterpartiet Malmö har gjort sin mest omfattande valrörelse någonsin. Ca 600 personer har deltagit i valkampanjen i ca 700 olika aktiviteter som flygbladsutdelning, valstugepass och debatter. Aktiviteterna har skett på 100 olika platser i hela Malmö. För första gången i Malmövänsterns historia har medlemmarna även ringt väljare och därigenom haft över 7000 kvalificerade samtal. 

-Det är ett styrkebesked. Många känner förtvivlan över rasismens och högerpolitikens framväxt men vi i vänstern är en tydlig motvikt. Människor ser att vi är ett parti som inte svajar i våra grundläggande värderingar och att vi är det enda parti som har en plan för hur Sverige återigen ska bli världens mest jämlika land, säger Emma-Lina Johansson, valledare för Vänsterpartiet Malmö.

När: Söndagen den 9 september. Klockan 19 öppnas dörrarna för media och valaktivister.

Övriga är välkomna efter klockan 21.

Var: Grand Öl & Mat, Monbijougatan 17, Malmö.

Preliminärt program:

19:35 Malmövänsterns ordförande Mirjam Katzin hälsar välkomna

20:00 Valu

20:45 Hanna Thomé, kommunalråd

21:55 Sara Svensson, gruppledare region Skåne

22:00 Cats & Dinosaurs (Lilla rummet)

22:20 Emma-Lina Johansson, valledare

23:05 Momodou Jallow, riksdagsledamot

00:00 Pål Brunnström, partistyrelsen

01:00 Lokalen stängs 

Kontaktperson på plats: Emma-Lina Johansson, 073-982 82 13

Kontakter

Bilder

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum