Vänsterpartiet Malmö

Pressinbjudan till Malmövänsterns valvaka

Dela

OBS! Ändring! Vänsterpartiet Malmö bjuder in media att närvara på den lokala valvakan för valet till EU-parlamentet, söndagen den 26 maj. Under kvällen kommer valresultat och kommentarer varvas med tal från scen och kulturinslag.

- Vänsterpartiet går till val på ett Europa för alla, inte bara de rikaste. Vi tar fighten om klimatet, för kvinnors och arbetares rättigher, mot högernationalismen. Det ska bli fantastiskt att få invänta valresultatet tillsammans med alla aktivister som gjort den här valrörelsen möjlig, säger Emma-Lina Johansson, kommunalråd för Vänsterpartiet Malmö. 

Vänsterpartiet Malmö har gjort ytterligare en fantastisk valrörelse. Ca 300 personer har deltagit i valkampanjen i ca 250 olika aktiviteter som flygbladsutdelning, valstugepass och debatter. Aktiviteterna har skett på ca 100 olika platser i hela Malmö. Malmövänsterns medlemmar har även ringt väljare och därigenom haft ca 10 000 kvalificerade samtal i hela södra Sverige. 

- Att Vänsterpartiet kan samla så många aktivister i ett val som fått så lite uppmärksamhet i media är ett bevis på att vi är en folkrörelse att räkna med. På söndag samlas vi för att fira en valframgång, men framförallt för att fira vår växande rörelses ljusnande framtid, säger Richard Olsson, ordförande för Vänsterpartiet Malmö.

När: Söndagen den 26 maj. Klockan 19 öppnas dörrarna, fri entré.

Ny lokal: Grand Öl & Mat, Monbijougatan 17, Malmö

Preliminärt program:

19:00 Dörrarna öppnas

20:30 Tal av Malmövänsterns ordförande Richard Olsson

21:00 Valu

21:30 Tal av Emma-Lina Johansson, kommunalråd för Malmövänstern

23:00 Preliminärt valresultat

01:00 Lokalen stängs 

Kontaktperson på plats: Amalia Bartholdson, 072-186 66 99

Kontakter

Länkar

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Vänsterpartiet Malmö presenterar en budget för alla människors frihet31.10.2019 06:00:00 CETPressmeddelande

Förutsättningarna för vår budget är den nuvarande rikspolitiken. Kommunens ekonomi påverkas oerhört mycket av rikspolitiken. När vi nu har en regering som lägger en budget som framförallt gynnar rika och män, måste vi på lokalt plan lägga en budget som motverkar den utvecklingen. Den nationella skattepolitiken ger idag mindre till välfärden men mer i bidrag till de rika genom till exempel rut- och rot- och ränteavdrag. Får vi inte till en förändrad statlig skattepolitik, höjer vi hellre kommunalskatten än äventyrar välfärden.

Malmövänstern motionerar: Inrätta ett Afrosvenskt informations- och kunskapscenter10.10.2019 12:30:38 CESTPressmeddelande

Igår gick Frihetsparaden genom Malmö för att högtidlighålla årsdagen för avskaffandet av den transatlantiska slavhandeln i Sverige. Trots att lång tid har förflutit sedan avskaffandet är afrosvenskars situation fortfarande dålig. Nya rapporter visar på en omfattande strukturell diskriminering av gruppen och Vänsterpartiet kräver nu att det arbete som påbörjades redan 2015 ska fullföljas i Malmö.

Malmövänstern motionerar: Inför biståndsbedömt trygghetsboende i Malmö18.9.2019 06:00:00 CESTPressmeddelande

I Malmö idag finns trygghetsboende för den som är 70 år eller äldre, har en känsla av otrygghet och ett behov av serviceinsatser från hemtjänsten eller får sina serviceinsatser utförda på annat sätt. Boendeformen är inte biståndsbedömd, den tilldelas endast efter kötid och inte efter behov. Kötiden kan vara flera år och även den äldres ekonomi kan försvåra att flytta till dagens trygghetsboenden. Vänsterpartiet tycker att det ska vara en självklarhet att en persons privata ekonomi inte ska styra tillgång till säkert och tryggt boende för äldre. De personer som är i störst behov ska tilldelas trygghetsboende oavsett ekonomiska förutsättningar och kötid.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum