Vänsterpartiet Malmö

Pressinbjudan till Malmövänsterns valvaka

Dela

OBS! Ändring! Vänsterpartiet Malmö bjuder in media att närvara på den lokala valvakan för valet till EU-parlamentet, söndagen den 26 maj. Under kvällen kommer valresultat och kommentarer varvas med tal från scen och kulturinslag.

- Vänsterpartiet går till val på ett Europa för alla, inte bara de rikaste. Vi tar fighten om klimatet, för kvinnors och arbetares rättigher, mot högernationalismen. Det ska bli fantastiskt att få invänta valresultatet tillsammans med alla aktivister som gjort den här valrörelsen möjlig, säger Emma-Lina Johansson, kommunalråd för Vänsterpartiet Malmö. 

Vänsterpartiet Malmö har gjort ytterligare en fantastisk valrörelse. Ca 300 personer har deltagit i valkampanjen i ca 250 olika aktiviteter som flygbladsutdelning, valstugepass och debatter. Aktiviteterna har skett på ca 100 olika platser i hela Malmö. Malmövänsterns medlemmar har även ringt väljare och därigenom haft ca 10 000 kvalificerade samtal i hela södra Sverige. 

- Att Vänsterpartiet kan samla så många aktivister i ett val som fått så lite uppmärksamhet i media är ett bevis på att vi är en folkrörelse att räkna med. På söndag samlas vi för att fira en valframgång, men framförallt för att fira vår växande rörelses ljusnande framtid, säger Richard Olsson, ordförande för Vänsterpartiet Malmö.

När: Söndagen den 26 maj. Klockan 19 öppnas dörrarna, fri entré.

Ny lokal: Grand Öl & Mat, Monbijougatan 17, Malmö

Preliminärt program:

19:00 Dörrarna öppnas

20:30 Tal av Malmövänsterns ordförande Richard Olsson

21:00 Valu

21:30 Tal av Emma-Lina Johansson, kommunalråd för Malmövänstern

23:00 Preliminärt valresultat

01:00 Lokalen stängs 

Kontaktperson på plats: Amalia Bartholdson, 072-186 66 99

Kontakter

Länkar

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Malmövänstern kräver: Ta ansvar för både hemlösheten och våra skattepengar!8.5.2019 15:12:10 CESTPressmeddelande

På dagens kommunstyrelsemöte presenterades en lägesrapport om bostadsförsörjningen i Malmö, samtidigt som avslöjande tidningsrubriker larmar om hur skattepengar går till företag som agerar mellanhänder i bostadskrisens Malmö och tar ut ockerhyror. Vänsterpartiet lämnar under dagen in en enkel fråga till ansvarigt kommunalråd Sedat Arif (S) om huruvida han tänker ta initiativ för att stoppa användandet av enskilda företag som mellanhänder i bostadskrisen och se till att ansvarsfullt använda våra gemensamma skattepengar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum