Vänsterpartiet

Pressinbjudan till Vänsterpartiets digitala kongress

Dela

Välkommen att ackreditera dig till Vänsterpartiets kongress 2020.

Kongressen genomförs mellan den 31 oktober och 1 november. Med anledning av Coronapandemin är kongressen modifierad och delvis digital, t ex är ombuden utspridda på följande platser i landet: Stockholm, Västerås, Sundsvall, Luleå, Göteborg, Norrköping och Malmö.

Här kan du läsa mer om hur kongressen kommer att genomföras i sin helhet.

Saker att förhålla sig till med anledning av Corona:

  • Partiledning och valberedning kommer att befinna sig på Hotell Hiltons auditorium vid Slussen i Stockholm. Vänsterpartiet har beslutat att 50 personer sammanlagt får befinna sig i lokalen.

  • Journalister får inte plats på Hilton och behöver arbeta från riksdagen. Inga kommentarer eller intervjuer kommer att ges på Hilton. Vår presstjänst, som befinner sig på plan 7 i riksdagen västra under kongressen, kommer att se till att de som media vill intervjua körs till riksdagshuset. När inte detta går att genomföra erbjuds intervjuer via länk/telefon.

  • Om du som journalist blir ackrediterad till kongressen, men saknar riksdagsackreditering, så hjälper vi till med det. Meddela detta på förhand.
     
  • När det gäller rapportering från Hiltons auditorium så kommer vissa undantag att göras för pressfotografering. Under partiledarvalet kommer några få pressfotografer att släppas in i lokalen, vilket betyder att samma antal från partistyrelsen kommer att lämna rummet under tiden. Inga intervjuer eller kommentarer kommer att ges vid det tillfället, utan den nya partiledaren kommer direkt efter valet till riksdagen västra, plan 7 för att vara tillgänglig för journalister.

  • Samtliga bokningar av intervjuer med Jonas Sjöstedt eller Nooshi Dadgostar görs genom Jessica Nordh: 073-0762290. Övriga genom presstjänsten.

  • På riksdagen kommer vi att på riksdagen västra, plan 7 vid klubbrummet, ha presstjänst på plats för att se till att journalister kan komma i kontakt med de kongressdeltagare de önskar, svara på frågor, ta fram information och upplysa om ändringar i programmet och liknande.

Kongressen startar lördagen den 31 oktober klockan 13 och slutar söndagen den 1 november klockan 15.

Anmäl dig här för ackreditering till kongressen.

Kontakter:

Vänsterpartiets presstjänst:

070-620 00 64 (Obs går ej att skicka sms).

Oscar Nelson, pressansvarig:

072-454 54 85

Dokument

Om

Vänsterpartiet
Vänsterpartiet
Kungsgatan 84
112 27 Stockholm

070-620 00 64http://www.vansterpartiet.se

Vänsterpartiet är ett parti med rötter i den svenska arbetarrörelsen. Vi arbetar för rättvisa och jämställdhet. Vi tror att människor tillsammans kan skapa ett bättre samhälle.

Följ Vänsterpartiet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum