Ledarna

Pressinbjudan till webbinarium: Hotad på jobbet – vem stöttar chefen?

Dela

Arbetslivskriminalitet och hot i arbetslivet är ett växande samhällsproblem. Arbetslivskriminalitet är ett mångfacetterat problem där olika aktörer, ofta på ett systematiskt sätt, bryter mot svenska lagar och regler. I kommuner och regioner är hot mot anställda det näst vanligaste brottet.

Den 3 oktober klockan 14 sänder Ledarna ett webbinarium  med fokus på hur hot påverkar chefers förutsättningar att leda.

Andelen chefer som utsatts för hot skiftar beroende på var på arbetsmarknaden de jobbar. Många av de chefer som hotats på jobbet anger att de inte fått tillräckligt stöd av sina arbetsgivare att hantera hoten. Det gäller såväl i privat som kommunal, regional och statlig sektor. Det visar rapporten Hotad på jobbet – vem stöttar chefen? som Ledarnas chefsekonom skrivit.

Hur påverkar detta chefens möjligheter att leda och vilka konsekvenser kan det få för verksamheten? Vad händer om arbetslivskriminalitet och hot biter sig fast? Lämnas chefen i sticket?

I panelen:
Anna Thoursie, chefsekonom Ledarna, författare till rapporten Hotad på jobbet – vem stöttar chefen?
Eva Burman, chefredaktör och ansvarig utgivare Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs Tidning,
Södermanlands Nyheter, Katrineholms-Kuriren
Christina Kiernan, samordnare välfärdsbrottslighet och otillåten påverkan, SKR
Catharina Lindstedt, sakkunnig på stadsledningskontoret, trygghet och samhälle, Göteborgs stad
Maija Oxelhag, utvecklingschef, Suntarbetsliv

Moderator: Andreas Miller, förbundsordförande Ledarna

När: Måndag 3 oktober     

Tid: 14–15
Anmälan: ledarna.se/hotad
Kostnad: Kostnadsfritt

Välkommen!    

Kontakter

Bilder

Om

Ledarna
Ledarna
S:t Eriksgatan 26
102 22 Stockholm

0200-87 11 11https://www.ledarna.se/

Om Ledarna

Ledarna är Sveriges chefsorganisation med fler än 95 000 medlemmar – chefer i alla branscher och på alla nivåer. Hos oss får medlemmarna utveckling, råd och stöd i uppdraget som chef och kring den egna anställningen. Alltid med utgångspunkt i chefens individuella behov. Läs mer på ledarna.se. Pressjour 08-598 99 333.

Följ Ledarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ledarna

Ingen tid för återhämtning i sommar heller, chefen?29.6.2022 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Just nu börjar många trappa ner inför en välförtjänt ledighet. Men hur ser det ut för Sveriges chefer? Ledarna, Sveriges chefsorganisation har undersökt det och ställt frågan till fler än 30 000 chefer på svensk arbetsmarknad. Det visar sig att var fjärde chef i landet upplever att de sällan eller aldrig har tid för återhämtning. Det är framför allt chefer inom offentlig sektor som saknar tid för återhämtning. I Sverige är det 31,5 procent av cheferna som inte får den återhämtning de så väl behöver.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum