Stockholms stad

Pressinbjudan: Tillkännagivande av Stockholms stads kulturpristagare 2017

Dela

Välkommen till en pressträff där årets kulturpristagare tillkännages!

På plats finns kulturborgarrådet Roger Mogert, juryns ordförande Erik Sjöström och ett urval pristagare. 2017 utdelas för första gången ett nyinstiftat hederspris för kultur för barn och unga.

Varje år delar Stockholms stad ut sju kulturpriser till kulturutövare eller möjliggörare som har haft stor betydelse för staden och dess kulturliv. Tillsammans ska pristagarna representera ett Stockholm för alla.

Övriga kulturpriser 2017 är: Bellmanpriset, Lennart af Petersenspriset samt hederspriser inom konstområdena musik, konst, litteratur och scenkonst. Prissumman är 100 000 kr.

Vad: Tillkännagivande av årets kulturpristagare
När: Torsdag den 4 maj 2017, kl 11.00
Var: Stockholms Stadshus, Paulirummet. Anmälan i receptionen, Ragnar Östbergs Plan 1.

Föranmälan görs till: kulturredaktion@stockholm.se

Kontakt:
Gabriel Dahlander, pressekreterare, Kulturroteln, Stockholms stadshus
Telefon: 076-122 91 86
gabriel.dahlander@stockholm.se

Tomas Andersson, tf kommunikationschef, Kulturförvaltningen
Telefon: 076-123 19 87
tomas.j.andersson@stockholm.se

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

+46 8 508 290 00http://stockholm.se/presskontakt

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss till exempel i skolan, på äldreboenden, i parken och när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med en hög grad av decentraliserat ansvar. Det innebär att besluten i stor utsträckning fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

YH-utbildning på Frans Schartaus Handelsinstitut når topp tio i kvalifikationsnivå, motsvarar kandidatexamen20.4.2018 10:28Pressmeddelande

Frans Schartaus Handelsinstituts YH-utbildning inom Hotel Management har i samband med den senaste beviljandeomgången från Myndigheten för Yrkeshögskolan fått en placering i kvalifikationsramverket på nivå SeQF6*. Det innebär att de studerande som läser Hotel Management får en Kvalificerad yrkeshögskoleexamen, som i det nya ramverket är placerad på samma nivå som en kandidatexamen. Det gör de studerande mycket attraktiva på arbetsmarknaden och blir en trygg väg mot jobb.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum