Region Örebro län

Pressinbjudan: Tobak i ett hållbarhetsperspektiv

Dela

Hur ser barn och ungas tobaksvanor ut och hur påverkar tobaken vår miljö? Det är frågor som ska besvaras på den digitala konferens som nätverket Tobacco Endgame arrangerar under Tobaksfria veckan.

När: Klockan 10-12, onsdagen den 24 november.

Var: Som journalist kan du välja mellan att delta digitalt (klicka på länken) eller på plats i lokalen Tysslingen, M-huset, Universitetssjukhuset Örebro. Om du vill närvara på plats anmäler du detta till Anette Danesjö-Gustafson på mejldressen annette.danesjo-gustafsson@regionorebrolan.se.

Deltagare:

  • Matz Larsson, överläkare, lungmedicinska kliniken, Universitetssjukhuset Örebro.
  • Niklas Malmberg, debattör och skribent.
  • Carina Persson, epidemiolog, staben hållbar utveckling.

Enligt undersökningen Liv & hälsa ung år 2020 har nära nio av tio elever i årskurs 7 aldrig rökt. I årskurs 9 är motsvarande siffra sju av tio medan det i gymnasiets årskurs 2 är ungefär fem av tio som aldrig rökt. Det är således en stor ökning av elever som rökt någon gång från årskurs 7 upp till gymnasiet. Att bibehålla en så hög andel elever tobaksfria upp till gymnasieåren är alltså av största vikt. Detta kommer att avhandlas vid den digitala konferens som Tobacco Endgame bjuder in till den 24 november.

Vid konferensen kommer du också att kunna höra Niklas Malmberg, debattör och skribent, föreläsa om tobakens miljöpåverkan.

Som representant för media hälsas du varmt välkommen till konferensen där du gärna får ställa frågor till de medverkande klockan 11.30.

Kontakt

Anette Danesjö-Gustafson, strateg på staben för hållbarhet , telefon: 073-080 82 94, mejl: annette.danesjo-gustafsson@regionorebrolan.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Örebro bör bli en av huvudorterna för det civila försvaret1.12.2021 09:00:00 CET | Pressmeddelande

När det civila försvaret ska organiseras för att framöver kunna möta större kriser bör Örebro spela en central roll i arbetet – som huvudort för Mellersta civilområdet. Det är slutsatsen i det brev som Sveriges justitie- och inrikesminister Morgan Johansson inom kort får ta emot från Andreas Svahn (S) och Fredrik Larsson (M), ordförande i regionstyrelsen i Region Örebro län respektive Region Värmland.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum