Trafikverket

Pressinbjudan: Trafiksäkerhet – En självklarhet!

Dela

Ett digitalt event där vi pratar om hur vi kan bli ännu bättre på att samverka i en samhällsfråga som berör oss alla.

Tisdagen den 4 oktober håller Trafikverket ett digitalt event kallat ”Trafiksäkerhet – En självklarhet”. Där samtalar vi med Polis, Räddningstjänst, kommun och näringsliv om den regionala trafiksäkerhetsutvecklingen och hur vi tillsammans kan rädda liv inom vägtrafiken i södra Sverige, samt vad vi gör för att förebygga trafikolyckor.
Media välkomnas att deltaga fysiskt i samband med inspelningen.

Vi på Trafikverket vill förbättra trafiksäkerheten på de svenska vägarna. Därför arbetar vi målmedvetet för att uppnå Nollvisionen; att ingen människa ska omkomma eller skadas allvarligt i trafiken. Det ger resultat. Trafiksäkerheten är en relevant samhällsfråga som berör oss alla på ett eller annat sätt. Både samhällsaktörer, näringsliv och trafikanter tjänar på att engagera sig och bidra till en god trafiksäkerhet. Men, fler måste göra mer.

Regeringen har beslutat om ett etappmål som säger att antalet omkomna i vägtrafiken ska halveras till år 2030 och antalet allvarligt skadade ska minska med 25 procent.
Hur kan vi som aktörer öka vår regionala samverkan och kraftsamla gemensamt för att bidra till att etappmålet ska kunna nås?

När: Tisdagen den 4 oktober 2022, klockan 10.00-12.00
Plats: Direktsänt via webb, via Trafikverkets Youtube-kanal.

Media välkomnas även att deltaga på plats i samband med inspelningen och har möjlighet att ställa frågor till deltagarna efter att sändningen är genomförd, klockan 12.00. Inspelningen sker i vagnhallen på Räddningstjänsten i Jönköping, Glansgatan 7.

Anmälan:

Hela programmet och mer information hittar du på eventets webbsida, där du även gör din anmälan om du vill delta digitalt. Anmälan kan göras fram till den 3 oktober.
Trafiksäkerhet – En självklarhet! - Bransch www.trafikverket.se 


Önskar ni medverka på plats anmäl detta till mediekommunikatör Denny Josefsson; denny.josefsson@trafikverket.se  senast den 3 oktober klockan 16.00.

Frågor kring eventet besvaras av Jenny Nyström; jenny.nystrom@trafikverket.se 

Program

Du får en aktuell inblick kring Trafikverkets roll och ansvar, vilka nyttor våra åtgärder bidrar till, samt vilka utmaningar vi står inför när det gäller framtidens regionala trafiksäkerhetsarbete.
Inbjudna aktörer ger sin bild av hur de arbetar förebyggande med trafiksäkerhet. Den som tittar på eventet ges även möjlighet att skicka in frågor som besvaras i en frågestund, under programmet.

Eventet vänder sig främst till samhällsaktörer och som arbetar inom en kommun eller region i södra Sverige med trafiksäkerhet, infrastruktur, gods- och hållbarhetsfrågor. Vi vänder oss också till personer som är verksamma inom näringsliv och branschorganisationer och som både arbetar och värnar om trafiksäkerhetsfrågor.


Deltagare:

Lennart Andersson, Regiondirektör syd, Trafikverket
Maria Krafft, Måldirektör, Trafikverket
Theresia Bergdahl, Samhällsplanerare, Trafikverket region syd
Lars Öster, Åtgärdsplanerare, Trafikverket region syd
Kristina Johansson, Utredare, Trafikverket region syd
Thomas Hammarström, Regionchef, Sveriges Åkeriföretag
Per Lange, Processledare Trafik region öst, Polisen
Andreas Melin, Insatsledare, Räddningstjänsten i Jönköpings kommun
Mathias Stenberg, Transportledare, Wettern Logistik
Henrik Zetterholm, chef Trafik & Utveckling, Jönköpings kommun

Moderator: Jenny Nyström, Trafikverket region syd

Nyckelord

Kontakter

För mer information

Trafikverkets presstjänst, 0771-31 15 00, öppettider vardagar klockan 08.00-16.30

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 10 000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum