Trafikverket

Pressinbjudan: Trafikverket bjuder in till guidad visning av Strängnäs nya järnvägstunnel

Dela

Lördag den 17 september öppnar tunneln vid Västerport för besök med guidade turer. Trafikverket visar tunneln och olika maskiner som används i arbetet under en 800 meter lång promenad. Guidade turer kommer att gå var tionde minut och media inbjuds att delta vid evenemanget.

Det finns möjlighet att fota, filma och göra intervjuer. Trafikverkets projektledare Per Ahlénius, kan berätta mer om projektet och tidsplanen ett år innan resecentrum ska öppna.

Det kommer att finnas möjlighet att få veta mer om projekt Strängnäs-Härad och bygget av dubbelspår och resecentrum. Det blir även aktiviteter för alla åldrar vid Västerport även om man inte deltar i tunnelvandringen:

• Prova på Robotutmaning, Strawbees MEGA, bygg ett valv eller testa jättespel.

• I samarbete med Tom Tits har NCC tagit fram tekniska experiment för unga.

• Tipspromenad för barn och vuxna.

• Stationer med information om järnväg, tunneln och resecentrum.

När: Lördag 17 september, klockan 9–17

Var: Västerport, Kvittenvägen Strängnäs

Klädsel: Oömma kläder och skor. Hjälm och varselväst tillhandahålls av Trafikverket.

Läs mer: Projektet Strängnäs-Härad, utbyggnad av dubbelspår: http://www.trafikverket.se/nara-dig/Sodermanland/projekt-i-sodermanlands-lan/Strangnas-Harad/

Av säkerhetsskäl finns endast ett begränsat antal platser för representanter från media som vill gå ner i tunneln. Föranmälan görs till kommunikatör Maria Mauritzon, 072-147 67 82 eller maria.mauritzon@trafikverket.se senast fredag 16 september kl 1300.

Kontakter

Per Ahlenius, projektledare Trafikverket, 070-643 70 70
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
På Trafikverket jobbar cirka 8000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

 

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum