Trafikverket

Pressinbjudan: Trafikverket informerar inför byggstarten på väg 50, Axbergshammar-Lilla Mon

Dela

Väg 50, som även kallas ”Bergslagsdiagonalen”, är ett viktigt stråk för såväl gods- och persontransporter. Den 6 kilometer långa vägsträcka som Trafikverket nu ska bygga om, kommer att bidra till en säkrare, snabbare och mer förutsägbar resa.

Sträckan från Axbergshammar till Lilla Mon på väg 50 har länge varit en ”felande länk” mellan två sedan tidigare ombyggda sträckor. Men nu är det dags att starta förbättringsarbetet även här.

Sträckan ska byggas om till mötesfri landsväg (2+1 körbanor), med en trafikplats vid Mogetorp och en ny väg mot Järle. Hastigheten blir överlag 100 km/tim, och projektet omfattar även en gång- och cykelväg. Projektet, som ska vara klart hösten 2018, har en budget på 130 miljoner kronor, och entreprenör är Skanska.

Trafikverket bjuder in media till en informationsträff, där vi berättar mer detaljer om den nya vägen.

Lotten Herrman, stf regional direktör på Trafikverket, ger en bakgrund till projektet, övriga projekt på Bergslagsdiagonalen, och kopplingen till den Nationella Planen.

Mattias Broberg, projektledare Investering på Trafikverket, ger mer detaljer kring Axbergshammar-Lilla Mon.

På plats finns även Magnus Persson, som är projektchef på Skanska.

Tid: Tisdagen den 14 februari klockan 10.00

Plats: Mogetorps Wärdshus (3 km norr om Frövirondellen på väg 50)

Välkomna!

Kontakter

För ytterligare information, kontakta:
Annika Söderman, kommunikatör Trafikverket, 070-724 70 40
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar och långsiktig planering av det samlade transportsystemet.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Presstips: Trafikstörning Ölandsbron11.12.2017 09:00Pressmeddelande

Från tisdagen den 12 december till lördagen den 16 december utför Trafikverket mätningsarbeten på Ölandsbron. Det kräver att bron är fri från trafik under vissa perioder. Inmätningarna görs för kommande arbeten på högbrodelen under 2018. Framkomligheten kommer att vara begränsad på Ölandsbron mellan kl. 1 och kl. 4, med start natten mellan måndagen den 11 och tisdagen den 12 december. Vid normalt väder beräknas arbetet pågå till och med natten mellan torsdagen den 14 och fredagen den 15 december. Natten mellan fredag och lördag är aviserad som reserv, om vädret hindrar arbetet tidigare i veckan.  Trafikverket gör periodvis nödvändiga underhållsarbeten på Ölandsbron. Under åren 2016-2019 arbetar vi för att möjliggöra trygga och smidiga resor till och från Öland, idag och i framtiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum