Trafikverket

Pressinbjudan: Trafikverket inviger ny gång- och cykelväg i Karlshamn

Dela

Alla som färdas på Trafikverkets vägnät ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Allra grönast blir det om man går eller cyklar. Färdsätt som nu får ännu bättre förutsättningar med Trafikverkets nya gång- och cykelväg mellan Karlshamn och Hällaryd.

Den nya gång- och cykelvägen är två kilometer lång och ska öka trafiksäkerheten och förhoppningsvis leda till att fler väljer ett miljövänligt transportsätt.  Gång- och cykelvägen går längs den västra och norra sidan av väg 620 och knyter ihop de gång- och cykelvägarna som finns mellan Karlshamn och E22 och längs väg 631 i Hällaryd.

- Genom att bygga gång- och cykelvägen binder vi ihop sträckan från Karlshamn till Hällaryd. Vi vet att den har varit efterlängtad och ser fram emot att inviga sträckan i juli. Nu hoppas vi att fler kan cykelpendla till jobb och skola, säger Andreas Rydström, projektledare på Trafikverket.

Byggandet startade i september 2016 och Karlshamns kommun har finansierat belysningen längs sträckan.

- Denna infrastruktursatsning är helt i linje med kommunens vilja att knyta ihop både stad och landsbygd, säger Marco Gustavsson, politisk landsbygdssamordnare (C) i Karlshamns kommun.

Media hälsas välkomna till invigningen av den nya gång- och cykelvägen:

När: 4 juli 2017, klockan 18.50.

Var: Hällaryds IP, Klockarebacken.

På plats: Andreas Rydström, projektledare Trafikverket, Malin Dahlberg, samhällsplanerare Trafikverket, och Marco Gustafsson,politisk landsbygdssamordnare (C) i Karlshamns kommun.

Invigningen sker i samband med att Hällaryds IF div 4 herrar möter Jämjö GoIF (matchstart klockan 19.00). Matchen inleds med tal från representanter från Trafikverket och Karlshamns kommun. Trafikverket finns på plats för att svara på frågor och dela ut information i halvlek och efter matchen.

Kontakter

Andreas Rydström, projektledare Trafikverket, 010 – 124 29 85

Leila Rudelius, presskommunikatör Karlshamn kommun, 0454 – 815 91

Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar och långsiktig planering av det samlade transportsystemet.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum