Trafikverket

Pressinbjudan: Trafikverket inviger nya väg 56 Heby-Stingtorpet-Tärnsjö

Dela

Fredagen den 28 oktober inviger Trafikverket nya väg 56, Heby–Stingtorpet–Tärnsjö. Vi firar med en invigningsceremoni på torget i Heby samt en busstur på nya sträckan. Media är varmt välkomna att delta.

Trafikverket har byggt om väg 56 till mötesfri landsväg. Delen Heby–Stingtorpet har byggts om i befintlig sträckning och breddats till 12,75 meter. Delen Stingtorpet–Tärnsjö har byggts som mötesfri väg i ny sträckning. Vi har förbättrat framkomligheten och trafiksäkerheten och dessutom minskat riskerna för förorening av grundvattenmagasinet i Enköpingsåsen.

Den nya vägen var planerad att öppna i juli 2017 men arbetena har gått snabbare än väntat, och vägen blir alltså klar redan i oktober i år.

Väg 56 är en viktig transportled mellan Norrköping-Eskilstuna-Västerås-Sala-Gävle. Vägsträckan, som kallas Räta linjen, är ett alternativ för den långväga trafiken mellan norra och södra Sverige och har en avlastande funktion på E4 genom Stockholmsregionen.

Trafikverket bjuder in till en invigningsceremoni på torget i Heby. I ceremonin deltar Johan von Knorring, tillförordnad landshövding för Uppsala län, Johan Edstav, förbundsstyrelsens ordförande Regionförbundet Uppsala län samt Marie Wilén, kommunstyrelsens ordförande i Heby kommun. En specialskriven sång framförs av Heby kommuns musikklass.

När: Fredagen den 28 oktober kl. 10.00

Var: Torget i Heby (Kyrkogatan 13)

Vi bjuder på fika före ceremonin, som hålls utomhus. Efter ceremonin erbjuder vi en busstur till Tärnsjö, tur och retur, på den nya vägen. Valfritt deltagande, först till kvarn och i mån av plats gäller. För den som inte följer med på bussturen finns tid för intervjuer.

 

Läs mer på www.trafikverket.se/vag56heby-tarnsjo

Kontakter

Knut Hawby, projektledare Trafikverket, 070-207 45 29

Trafikverkets pressjour, 0771-311 500

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
På Trafikverket jobbar cirka 8000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

 

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum