Trafikverket

Pressinbjudan: Trafikverket presenterar ombyggnaden av väg 288 Alunda-Gimo

Dela

Under våren startar ombyggnaden av väg 288 mellan Alunda och Gimo till mötesfri landsväg. Ombyggnaden syftar till att öka trafiksäkerheten och framkomligheten. Välkommen på öppet hus onsdagen den 10 februari, där vi berättar mer.

Väg 288 går mellan Uppsala och Östhammar, och är en viktig länk för regionen. Trafikverket har planerat för en mötesfri väg i olika etapper och det är nu dags för sträckan Alunda-Gimo, som är påbörjad och beräknas klar hösten 2017. Sträckan Alunda-Gimo bli en mötesfri landsväg i delvis ny sträckning. En vägplan är framtagen med förslag på ombyggnad, varav cirka 3 km i ny sträckning och cirka 11 km breddning av dagens väg.

Allmänhet och media bjuds in till öppet hus där Trafikverkets representanter berättar mer om projektet.

Tid: Onsdag den 10 februari, kl 18-20

Plats: Knutmassomuseets konferensdel, Bruksgatan i Gimo

Läs mer:

www.trafikverket.se/vag288

Kontakter

För ytterligare information, kontakta:
Lars Dahlman, projektledare Trafikverket, 070-665 97 56
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar samt långsiktig planering av det samlade transportsystemet. Webbplats: http://www.trafikverket.se Pressrum: http://www.trafikverket.se/pressrum

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Presstips: Trafikstörning Ölandsbron11.12.2017 09:00Pressmeddelande

Från tisdagen den 12 december till lördagen den 16 december utför Trafikverket mätningsarbeten på Ölandsbron. Det kräver att bron är fri från trafik under vissa perioder. Inmätningarna görs för kommande arbeten på högbrodelen under 2018. Framkomligheten kommer att vara begränsad på Ölandsbron mellan kl. 1 och kl. 4, med start natten mellan måndagen den 11 och tisdagen den 12 december. Vid normalt väder beräknas arbetet pågå till och med natten mellan torsdagen den 14 och fredagen den 15 december. Natten mellan fredag och lördag är aviserad som reserv, om vädret hindrar arbetet tidigare i veckan.  Trafikverket gör periodvis nödvändiga underhållsarbeten på Ölandsbron. Under åren 2016-2019 arbetar vi för att möjliggöra trygga och smidiga resor till och från Öland, idag och i framtiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum