Svenskt Trä

Pressinbjudan: Trämarknaden 2019 – full fart framåt och uppåt för träbyggandet

Dela

Trämarknaden i Karlstad är en mötesplats sedan 50 år tillbaka för såväl den svenska som internationella sågverksbranschen. Hör om hur det går för träbranschen, ta del av aktuella frågeställningar och träffa bland annat de som bygger ett av världens största trähusprojekt under seminarium och presslunch den 21 november.

Trä är det enda förnybara byggmaterialet och därför ett självklart val när vi skapar framtidens hållbara städer. Under seminariedagen lyssnar vi till banbrytande ingenjörskonst i några av Sveriges stora träbyggnadsprojekt. Under en presslunch har du möjlighet att ställa frågor till nyckelpersoner inom träbranschen om de senaste utmaningarna och möjligheterna. Du blir också uppdaterad kring de ekonomiska framtidsutsikter och bakomliggande faktorer som branschen står inför.

Seminariedagen avslutas med utnämning av riddaren av Trämarknadsorden och mingel.

Hela seminariet här

Presslunch
När: 12:00 – 13:00
Var: Elite Stadshotell, Karlstad. Lokal Empiren. Hitta hit.

Under lunchen medverkar föredragshållare och du har möjlighet att ställa frågor och ta bilder.

Anmälan sker till camilla.carlsson@svenskttra.se.

Läs pressinbjudan på Svenskt Träs webbplats här.

Nyckelord

Kontakter

Om

Svenskt Trä
Svenskt Trä
Storgatan 19
Stockholm

08-762 72 60https://www.svenskttra.se

Svenskt Träs huvuduppdrag är att bredda marknaden för, och öka värdet på, svenskt trä och träprodukter inom byggande, inredning och emballage. Genom att inspirera, informera och sprida kunskap lyfter vi fram trä som ett konkurrenskraftigt, förnybart, mångsidigt och naturligt material. Svenskt Trä driver också viktiga bransch- och handelsfrågor för sina medlemmar.

Svenskt Trä representerar svensk sågverksnäring och är en del av branschorganisationen Skogsindustrierna. Svenskt Trä företräder också svensk limträ- och förpackningsindustri samt har ett nära samarbete med svensk bygghandel och trävarugrossisterna.

Svenskt Trä värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs integritetspolicyn här.

Följ Svenskt Trä

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenskt Trä

Fördelar med att bygga i trä drog fullt hus i Stockholm19.11.2019 14:53:14 CETPressmeddelande

Den 14:e november arrangerade branschorganisationen Svenskt Trä sitt årliga Seminarium för ingenjörsmässigt byggande i trä. Seminariet var det sjätte i ordningen och temat denna gång var: Tid, kostnad, klimat och kvalitet – därför ska du välja trä. Ämnet lockade 520 konstruktörer, arkitekter, projekterare, studenter och tillverkare till en heldag med både mässa och intressanta föredrag i Stockholm. Det bjöds på inspiration och praktiska tips för alla som redan bygger – eller är intresserade av att bygga – smart, funktionellt och vackert i trä.

Pressinbjudan: Därför ska vi bygga mer i trä - fullsatt seminarium om träbyggande11.11.2019 14:15:00 CETPressinbjudan

Välkommen till branschorganisationen Svenskt Träs Seminarium för ingenjörsmässigt byggande i trä - en seminariedag med träbyggandet i fokus. På plats finns entreprenörer, konstruktörer, projektörer, arkitekter, studenter och lärare för att lyssna till ett fullspäckat seminarieprogram om varför vi ska välja trä när vi bygger. Temat är tid, kostnad, klimat och kvalitet.

Pressinbjudan: Därför ska vi bygga mer i trä - fullsatt seminarium om träbyggande7.11.2019 10:02:53 CETPressinbjudan

Välkommen till branschorganisationen Svenskt Träs Seminarium för ingenjörsmässigt byggande i trä - en seminariedag med träbyggandet i fokus. På plats finns entreprenörer, konstruktörer, projektörer, arkitekter, studenter och lärare för att lyssna till ett fullspäckat seminarieprogram om varför vi ska välja trä när vi bygger. Temat är tid, kostnad, klimat och kvalitet.

Det är dags att bredda användandet av limträ23.10.2019 10:05:01 CESTPressmeddelande

Limträbalk är ett klokt material. Det är ett ansvarsfullt sätt att använda en av våra mest värdefulla naturresurser – skogen. Att det också är uppskattat, syns tydligt i de senaste försäljningssiffrorna. Användningen av både projektbalk till stora konstruktioner och lagerbalk som säljs via bygghandeln ökar. Det tyder på att fler och fler – både professionella konstruktörer och hantverkare men också konsumenter – har insett att limträ är ett mångsidigt material för framtiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum