SWETIC

Pressinbjudan: Transportstyrelsens förslag strider mot Sveriges klimatambitioner

Dela

Den 7 mars deltar Fordonsbesiktningsbranschen på ett frukostseminarium i riksdagen om nya regler för miljökontroll av bilar. Bakgrunden är Transportstyrelsens förslag att tillåta högre gränsvärden för utsläpp.

Den 20 maj träder nya regler i kraft vid fordonsbesiktning. Transportstyrelsen föreslår att gränsvärdena för utsläpp ska bli mer generösa, något som Fordonsbesiktningsbranschen starkt emotsätter sig eftersom det kommer innebära att smutsiga bilar som släpper ut långt mer än vad som är tillåtet idag kommer få köra på våra vägar.

Med anledning av förändringen arrangerar riksdagsledamöterna Anders Åkesson (C), Sten Bergheden (M) och Lorentz Tovatt (Mp) ett seminarium för att diskutera besiktningens roll i att minska utsläppen, samt huruvida Sverige ska ligga i framkant gällande miljökontroll av bilar.

I panelen deltar Eva Morger från Bilprovningen, som företräder Fordonsbesiktningsbranschen under seminariet. Utöver det finns experter från Naturvårdsverket, IVL Svenska Miljöinstitutet och Transportstyrelsen i panelen.

Press är välkommen. Medtag legitimation.

Tid: Onsdagen den 7 mars 2018, 07.30 - 08.55. Seminariet inleds med frukost.

Plats: Myntmatsalen, Riksdagshuset

Anmäl dig till e-postadress jessica.paulin@tebab.com senast måndag den 5 mars

Fordonsbesiktningsbranschen är en del av Swetic, som är branschorganisationen för företag som arbetar med provning, besiktning, kontroll och certifiering av fordon.

Nyckelord

Kontakter

Dokument

Om

SWETIC
SWETIC
Storgatan 5
Stockholm

08-782 08 50http://swetic.org/

SWETIC är branschorganisationen för ackrediterade företag som arbetar med provning, besiktning, kontroll och certifiering. Medlemsföretag verkar inom områden som mekanik, tryckkärl, maskiner, hissar, fordon, ledningssystem för kvalitet, miljö, arbetsmiljö, livsmedel och informationssäkerhet samt certifiering av personer som är miljörevisorer, kvalitetsrevisorer och svetsare. Vi företräder branschen i gemensamma frågor och vi är också remissinstans för nya lagförslag och föreskrifter.

Följ SWETIC

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SWETIC

Seminarium om BRC Global Standard Food Safety, utgåva 82.10.2018 15:51:12 CESTPressmeddelande

John Figgins, Technical Specialist på BRC Global Standard Food Safety och delaktig i framtagandet av utgåva 8 av BRC Global Standard Food Safety presenterar bakgrunden till den nya utgåvan som gäller från 1 februari 2019 och går igenom förändringar i kraven, kort om betydelsen av livsmedelssäkerhetskultur samt övervakning av produktionsmiljön. John Figgins berättar dessutom om syftet med BRC Agents and Brokers-standarden samt om deras nya BRC Service Package som inkluderar BRC Participate. På plats finns även representanter från certifieringsorganen som certifierar mot BRC Global Standard Food Safety på den svenska marknaden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum