Trafikverket

Pressinbjudan: Tyngre tåg på Malmbanan

Dela

Trafikverket startar tillsammans med LKAB ett försök med att köra tyngre malmtåg. Det innebär att de största tillåtna axellasterna höjs till 32,5 ton.

 Ökningen av axellasterna höjer kapaciteten och gör Malmbanan till den enda sträckan i Europa som trafikeras med STAX 32,5 ton (största tillåtna axellast.)

Det samfinansierade projektet kommer att presenteras av Trafikverket och LKAB.

Tid: Klockan 10.00, fredag den 4 september.

Plats: Trafikverket i Luleå, Sundsbacken 2-4, lokal Kabinen.

 Vi vill gärna veta hur många som kommer, vänligen föranmäl till Lars Hedström, lars.hedstrom@trafikverket.se eller telefon 070-323 54 97.

Nyckelord

Kontakter

Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar samt långsiktig planering av det samlade transportsystemet. Webbplats: http://www.trafikverket.se Pressrum: http://www.trafikverket.se/pressrum

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Presstips: Trafikstörning Ölandsbron11.12.2017 09:00Pressmeddelande

Från tisdagen den 12 december till lördagen den 16 december utför Trafikverket mätningsarbeten på Ölandsbron. Det kräver att bron är fri från trafik under vissa perioder. Inmätningarna görs för kommande arbeten på högbrodelen under 2018. Framkomligheten kommer att vara begränsad på Ölandsbron mellan kl. 1 och kl. 4, med start natten mellan måndagen den 11 och tisdagen den 12 december. Vid normalt väder beräknas arbetet pågå till och med natten mellan torsdagen den 14 och fredagen den 15 december. Natten mellan fredag och lördag är aviserad som reserv, om vädret hindrar arbetet tidigare i veckan.  Trafikverket gör periodvis nödvändiga underhållsarbeten på Ölandsbron. Under åren 2016-2019 arbetar vi för att möjliggöra trygga och smidiga resor till och från Öland, idag och i framtiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum