Trafikverket

Pressinbjudan: Underhållsarbete av Ölandsbron

Dela

Snart drar underhållsarbetet på Ölandsbron igång för i år. Under 2018 och 2019 utför Trafikverket arbete som stärker brons livslängd för en smidig och säker resa mellan Öland och fastlandet.

I år arbetar Trafikverket på bron mellan den 19 mars och 18 juni. För att kunna arbeta i en säker miljö behöver körfält stängas av och hastigheten sänkas. Ett körfält i vardera riktning kommer att vara öppet med hastigheten 70 kilometer i timmen.

För att underlätta pendling över bron finns det ett tillfälligt körfält från och med den 19 mars. Det körfältet kommer att vara prioriterat för linjebusstrafiken. Det kommer alltså att vara smidigast och gå snabbast att ta bussen över bron.

- Vi gör allt för att ta hänsyn till trafiken i så stor utsträckning som möjligt. Ju färre fordon som kör över bron, desto mer minskar risken för trafikstörningar. Vi kommer inte att utföra något trafikstörande arbete under sommarveckorna, vecka 25 till 35 samt under Skördefesten vecka 39. Trafikanter kan alltså ta sig fram smidigt under dessa perioder, säger projektledare Johan Wesley.

- Trafiken mellan Kalmar och Öland är väl utbyggd. Med det prioriterade busskörfältet så tar förhoppningsvis fler pendlare chansen att åka kollektivt även i framtiden, säger trafikdirektör Karl-Johan Bodell, Kalmar Länstrafik.

Med underhållsarbetet skapar Trafikverket goda förutsättningar för dagens och framtidens näringsliv, turistnäring och boende på Öland med smidig pendling till och från fastlandet.

Media hälsas välkomna för att få mer information om arbetet.

Tid: Torsdagen 15 mars, klockan 11.00.

Plats: Svevias platskontor på Svinö.

Innehåll: Trafikverket berättar hur arbetet kommer att gå till och du får svar på frågor om vilket underhåll som kommer att utföras. Vi kommer även att tillsammans med Kalmar Länstrafik berätta om hur trafiken kommer att påverkas och vilka åtgärder som görs för att underlätta för trafikanterna.

Medverkande: Trafikverkets projektledare Johan Wesley, entreprenören Svevias produktionschef Kent Johansson och Kalmar Länstrafiks trafikchef Katharina Seijsing.

Vill ni närvara vid pressträffen?

Vänligen anmäl er till kommunikatör Bayar Menmi senast onsdag 14 mars via bayar.menmi@trafikverket.se.

 

Läs mer

www.trafikverket.se/vialskarolandsbron

Nyckelord

Kontakter

Kontaktuppgifter
Johan Wesley, projektledare Trafikverket 010-123 09 86.
Trafikverkets pressjour 0771-31 15 00.

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
På Trafikverket jobbar cirka 8000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

 

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum