Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Ungdomar från Europa i gemensam teaterföreställning om identitet och kultur

Dela

Under tre år har elever och lärare från Sverige, Norge, Tyskland, Frankrike, Spanien och Turkiet deltagit i EU-projektet ”Future, Ambitions and Challenges for Europe”. Nu träffas de för att avsluta det treåriga projektet med en gemensamt producerad teaterföreställning.

Projektet bygger på nära samarbete mellan skolor i de olika länderna. Syftet är att ge eleverna möjlighet att tänka i större än det som sker i klassrummet, att få globala perspektiv, internationella kontakter och motivation till att lära sig andra språk. Både lärare och elever har gjort besök i varandras respektive länder. Under kommande vecka står Ektorpsskolan som värd.

Projektet har kretsat kring årliga teman. Första året låg fokus på miljö och teknik, och andra året ekonomi och hälsa. Under det här tredje året har eleverna studerat kultur- och identitetsutmaningar i respektive land. Dessa utmaningar ligger till grund för en gemensamt författad och framfördteaterpjäsen ”FACE-play” som presenteras på Hallarna.

Media inbjuds till teaterföreställningen.

Datum: onsdag den 30 maj
Tid: klockan 18.00
Plats: Kulturkammaren, Hallarna, Bråddgatan 34, Norrköping

Varmt välkomna!

Kontaktperson:
Susanna Karlbom
Titel: lärare, Ektorpsskolan
Telefon: 011-15 31 58

_________________________________________________________________________________
Avsändare: Maria Björk Hummelgren, presskommunikatör
Telefon: 072-598 66 75

Nyckelord

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Let's create Norrköping! 
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag. 
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let's create Norrköping!

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum