Linköpings kommun

Pressinbjudan: Uppmärksammad musikal om mobbning blir film

Dela

I våras gjorde elever från Vikingstads skola en uppmärksammad musikal om mobbning som visades på Sagateatern i Linköping. Den blev bemött med stor respons både bland barn och vuxna. Nu blir musikalen film.

Den 19 och 20 januari kommer eleverna att spela in en film med samma historia och kommer att få hjälp av en producent och en professionell filmare. De heter Petter Thermaenius och Morgan Gustavsson. Båda har gjort barnprogram för TV.

Media är välkomna att träffa eleverna och filmproducenterna efter överenskommelse.

Inspelningen pågår från 13:00 på fredag 19/1 till cirka 18:00.  Petter och Morgan finns på plats från 10:00 och de börjar med att prata med eleverna om hur dagen går till. På lördagen sker filminspelning hela dagen.

Tid kan bokas med Carina Malm på 070-693 66 97 eller Helga Carlsson 0763191733. Frågor kan även ställas till skolans rektor Sara Skagerström 013-20 55 61.

Luckan är en historia om Siri, en helt vanlig elev på en helt vanlig skola någonstans i Sverige. Siri är ett tyst och ensamt barn, ingen lägger märke till henne och ingen vill ha henne med. Till en början har hon en kompis, Noomi som leker med henne hemma, men aldrig i skolan. Så småningom dras sig Noomi till de tuffa tjejerna i klassen och trakasserierna och mobbningen börjar mot Siri.

Filmen kommer att användas i antimobbningssyfte på olika skolor.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum