Linköpings kommun

Pressinbjudan: Uppmärksammad musikal om mobbning blir film

Dela

I våras gjorde elever från Vikingstads skola en uppmärksammad musikal om mobbning som visades på Sagateatern i Linköping. Den blev bemött med stor respons både bland barn och vuxna. Nu blir musikalen film.

Den 19 och 20 januari kommer eleverna att spela in en film med samma historia och kommer att få hjälp av en producent och en professionell filmare. De heter Petter Thermaenius och Morgan Gustavsson. Båda har gjort barnprogram för TV.

Media är välkomna att träffa eleverna och filmproducenterna efter överenskommelse.

Inspelningen pågår från 13:00 på fredag 19/1 till cirka 18:00.  Petter och Morgan finns på plats från 10:00 och de börjar med att prata med eleverna om hur dagen går till. På lördagen sker filminspelning hela dagen.

Tid kan bokas med Carina Malm på 070-693 66 97 eller Helga Carlsson 0763191733. Frågor kan även ställas till skolans rektor Sara Skagerström 013-20 55 61.

Luckan är en historia om Siri, en helt vanlig elev på en helt vanlig skola någonstans i Sverige. Siri är ett tyst och ensamt barn, ingen lägger märke till henne och ingen vill ha henne med. Till en början har hon en kompis, Noomi som leker med henne hemma, men aldrig i skolan. Så småningom dras sig Noomi till de tuffa tjejerna i klassen och trakasserierna och mobbningen börjar mot Siri.

Filmen kommer att användas i antimobbningssyfte på olika skolor.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping har 157 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

Bygg- och miljönämnden: Bara hälften av livsmedelsbutikerna återvinner15.2.2018 13:17Pressmeddelande

Bara hälften av Linköpings största livsmedelsbutiker lever upp till kraven på utsortering och återvinning av avfall. Det visar en granskning som Miljökontoret gjort. Samtidigt visar deras granskning att mindre än 1 procent av Linköpings företag inom livsmedelssektorn gjorde allvarliga överträdelser förra året. Det är några av de ärenden som kommer upp på dagens nämndmöte.

Pressinbjudan: Två presskonferenser i Linköpings stadshus14.2.2018 11:36Pressmeddelande

Inbjudan till presskonferens inför bygg- och miljönämndens sammanträde Ordförande Gunnar Gustafsson (MP) informerar bland annat om nya förenklade bygglovsregler och tillsyn av företag inom livsmedelsbranschen. Tid: Torsdag 15 februari klockan 11.00 Plats: Sammanträdesrum Schönberg i Linköpings stadshus. Välkommen! Inbjudan till presskonferens inför barn- och ungdomsnämndens sammanträde Ordförande Jakob Björneke (S) tar upp verksamhetsberättelsen för 2017 och förändrade placeringsprinciper av elever. Tid: Torsdag 15 februari klockan 11.30 Plats: Sammanträdesrum Schönberg i Linköpings stadshus. Välkommen!

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum