Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Uppstart för UngDrive – sommarlovsföretagare 2022

Dela

För fjortonde året i rad erbjuder nu Norrköpings kommun tillsammans med UngDrive ungdomar möjligheten att gå en starta-eget-utbildning under sommaren. Ung Drive riktar sig till ungdomar som slutat nian eller första och andra året på gymnasiet.

–  Att uppmuntra till entreprenörskap och företagande tidigt är viktigt för att fler ska våga satsa på eget företagande i framtiden. Därför är vi väldigt glada att återigen kunna erbjuda den här möjligheten för ungdomar, säger Britt Forsberg, näringslivsutvecklare på näringslivsavdelningen.

Under sommarkursen får ungdomarna möjlighet att lära sig allt de behöver för att deras affärsidé ska lyckas och hur man driver ett eget företag. Deltagarna får ett startkapital på 1 500 kronor för att genomföra sin affärsidé. De får också coachning, säljträning och möjligheten att delta i olika workshops.

– Många av våra tidigare deltagare driver fortfarande sina företag så vi vet att detta koncept ger resultat. Dessutom får ungdomarna som deltar lära känna nya människor, utvecklas som personer och framför allt ha väldigt roligt tillsammans, säger Daniel Palombo, projektledare för Ung Drive.

Representanter från Norrköpings kommun och unga entreprenörer som deltar i projektet UngDrive kommer att vara på plats.

Media hälsas välkomna att delta vid uppstarten!

Tid: måndagen den 27 juni.
Klockan: klockan 10:00.
Plats: Trozellirummet, Louis de Geer.

Kontakt:
Britt Forsberg
Titel: näringslivsutvecklare
telefon: 011-15 15 11

Daniel Palombo
Titel: projektledare Ung Drive
Telefon: 073-774 24 91

____________________________________________
Avsändare. Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum