Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Uppstart för UngDrive – sommarlovsföretagare i Norrköping

Dela

UngDrive erbjuder i samarbete med flera kommuner möjligheten för ungdomar att gå en starta eget-utbildning under sommaren. Norrköpings kommun ser det som ett framgångsrecept för näringslivsklimatet och genomför i sommar UngDrive för trettonde året i rad.

UngDrive riktar sig till ungdomar som slutat nian eller första eller andra året på gymnasiet. Under sommarkursen får ungdomarna möjlighet att lära sig allt de behöver för att deras affärsidé ska lyckas och hur man driver ett eget företag. Media är välkomna att medverka vid uppstarten till UngDrive sommaren 2021.

Medverkande: Unga entreprenörer som deltar i projektet och Daniel Palombo, projektledare för UngDrive.Jessica Stille Törnqvist, enhetschef näringslivsavdelningen Norrköpings kommun.


Datum: Måndag 28 juni. 
Tid: Klockan 10:00.
Plats: DigitalCap, Vattengränden 2B.

Kontakt:
Jessica Stille Törnqvist  
Titel: enhetschef näringslivsavdelningen
Telefon: 011-15 30 33

Daniel Palombo
Titel: projektledare UngDrive
Telefon: 073-774 24 91

__________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Satsning på utbildning i första hjälpen till psykisk hälsa11.10.2021 15:44:55 CEST | Pressinbjudan

Pandemin har bidragit till att den psykiska ohälsan har ökat bland många barn och unga. Därför kommer Norrköpings kommun under hösten att erbjuda utbildningen Mental Health First Aid (MHFA) med inriktning ungdom. Dessutom har Norrköpings kommun nu antaget en ny regional strategi för suicidprevention. Utifrån den kommer en lokal riktlinje för Norrköping nu att tas fram.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum