Trafikverket

Pressinbjudan: Upptäck nya laddhybridfärjan Tellus 11 juni i Göteborg

Dela

Den 11 juni döps laddhybridfärjan Tellus i Göteborg, Sveriges största miljövägfärja. Före det officiella dopet inbjuds media till en rundtur ombord, med möjlighet till enskilda intervjuer med ansvariga från Färjerederiet inom Trafikverket.

Tid: Tisdag 11 juni, samling kl. 10.45
Plats:
Amerikaterminalen Stigbergskajen, Emigrantvägen 2B, Göteborg

Efter dopet kommer Tellus att tas i trafik på Gullmarsleden mellan Lysekil och Uddevalla. Tellus byggs som laddhybridfärja, vilket innebär att hon kan framföras klimatneutralt, med el som energikälla.

Fakta om m/s Tellus:

  • 100 meter lång
  • max 600 ton last
  • plats för 80 bilar och 297 passagerare
  • maxfart 11 knop

Läs mer om Färjerederiets arbete med klimatneutrala vägfärjor: https://www.trafikverket.se/farjerederiet/farjerederiet/klimat-och-miljo/vsion-45/

För mer information samt anmälan: Pär Aronsson, Presskommunikatör Trafikverket, 072-141 80 74, par.aronsson@trafikverket.se

Kontakter

Pär Aronsson, Presskommunikatör Trafikverket, 072-141 80 74, par.aronsson@trafikverket.se

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 8000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum