Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Utdelning av årets Emax-stipendier

Dela

Onsdag den 1 juni delas årets Emax-stipendie ut till två gymnasieelever i Norrköping som under året gjort en resa som entreprenörer, visat på ledarskap och som vill utvecklas som entreprenörer i framtiden. Stipendiet ger eleverna möjlighet att delta vid E-max 2022 vid Chalmers i Göteborg, en av norra Europas främsta entreprenörskapsutbildningar för ungdomar.

– Norrköping har de senaste åren arbetat väldigt strukturerat för att ge fler gymnasieelever möjlighet att starta ett UF-företag. Kontakterna mellan näringslivskontoret och utbildningskontoret har ökat och politiken har involverats i arbetet med UF-företagande. Det finns också en plan för hur kommunen ska arbeta med att få fler gymnasieelever att bli företagsamma genom UF-företagande, och entusiasmen i kommunen är stor, säger Hanna Edström, regionchef för Ung Företagsamhet i Östergötland.

Media är välkommen att närvara vid utdelningen!

Stipendierna kommer att delas ut av Norrköpings kommuns utbildningsdirektör Sofie Lindén, näringslivsdirektör Joakim Ljungqvist och projektledare Lars Hindrum från Ung Företagsamhet Östergötland.

Datum: onsdag den 1 juni
Tid: klockan 15:00-cirka 16:00
Plats: Strykbrädan, Laxholmstorget 3, takterrassen

Medverkande: Sofie Lindén, utbildningsdirektör, Joakim Ljungqvist, näringslivsdirektör och Lars Hindrum, projektledare Ung Företagsamhet Östergötland.

Emax är ett evenemang för Sveriges främsta unga entreprenörer, med syftet att ge kunskap, inspiration, nätverk och möjlighet att utvecklas i sitt entreprenörskap. Som mottagare av Emax-stipendiet blir eleven inbjuden att delta på evenemanget som arrangeras för nittonde gången i år av Emax Sverige. Deltagarna får ta del av föreläsningar av inspirerande entreprenörer, fördjupande workshops, stora nätverksmöjligheter och guidning genom hela evenemanget av utbildade coacher.

Kontakt:
Jessica Stille Törnqvist
Titel: enhetschef näringslivskontoret
Telefon: 011-15 30 33

___________________________________________________
Avsändare: Helena Jalkner, presskommunikatör
Telefon: 0725-97 09 00

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Europeisk satsning inom framtidens flyg landar i Norrköping20.6.2022 09:08:26 CEST | Pressmeddelande

Norrköping blir noden för upprättandet av en europeisk digital innovationshubb (EDIH) inom framtidens flyg och flygsystem. Finansieringen, som förväntas uppgå till cirka 30 miljoner kronor, fördelas över en treårsperiod och ska bidra till en ökad användning av digitala teknologier inom flyget för ett mer hållbart och effektivt transportsystem för såväl gods- och persontrafik som andra tillämpningar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum