Stockholms stad

Pressinbjudan: Utdelning av Katarina Taikon-priset 2021

Dela

Den 1 oktober delar Stockholms stad ut Katarina Taikon-priset i Stockholms stadshus. Priset uppmärksammar och belönar människorättsförsvarare som genom sitt arbete stärker och skyddar de mänskliga rättigheterna i Stockholms stad.

Katarina Taikon-priset instiftades år 2015 av Stockholms stad. Prissumman är 100 000 kronor. Årets pristagare offentliggörs vid en ceremoni i Stadshuset.

Tid: Fredag den 1 oktober 14.15–15.00.
Plats: Stadshuset, Prinsens galleri, Ragnar Östbergs plan 1. Insläpp från klockan 14.

Efter prisceremonin har media möjlighet att ställa frågor till pristagaren. 

Vänligen observera att Stockholms stadshus är ett skyddsobjekt, föranmälan är därför obligatorisk och görs till kvalitet.slk@stockholm.se.

Läs mer om priset och tidigare års pristagare på start.stockholm/taikon.

Kontakter

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Den stora tegelgasklockan i Norra Djurgårdsstaden omvandlas till ny scen14.10.2021 07:38:20 CEST | Pressmeddelande

Stockholms stads kommunfullmäktige tar beslut den 18 oktober om genomförande av scen i tegelgasklockan. Stockholm stad genom exploateringskontoret kommer att äga och förvalta gasklockan och scenen som ska byggas i klockan. PopHouse Entertainment Group är aktören som kommer att hyra in sig i gasklockan och kommer att driva den kommande scenverksamheten. PopHouse, som också äger och driver scenverksamheten på bl a Cirkus på Djurgården

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum