Region Uppsala

PRESSINBJUDAN: Utdelning av Region Uppsalas kulturstipendier

Dela

På tisdag delas Region Uppsalas kulturstipendier 2022 och konstnärligt stöd 2022-23, ut vid en ceremoni på Uppsala konsert och kongress. Stipendierna delas ut av kulturnämndens ordförande Cecilia Linder (M) och Annika Eklund, kulturdirektör.

Sammantaget delas stipendier och stöd ut till 13 kulturskapare med koppling till Uppsala län. 

Kvällen bjuder på mingel och utdelningsceremoni samt, musik med duon Gabriel Dluzewski och Säde Tatar, där Gabriel är en av förra årets kulturstipendiater.

Inbjudna gäster är stipendiaterna och deras medföljande, kulturpolitiker och kulturchefer i region och kommuner, samt kulturinstitutioner och kulturaktörer i länet.

Datum:   Tisdag 22 mars
Tid:         18.30
Plats.      Sal C på Uppsala Konsert & Kongress

Anmälan om deltagande görs till Eva Olsson på e-post: eva.k.olsson@regionuppsala.se

Nyckelord

Kontakter

Cecilia Linder (M), ordförande i kulturnämnden
Telefon: 070-261 48 44

Annika Eklund, kulturdirektör
Telefon: 018-617 37 87

Länkar

Om

Region Uppsala
Region Uppsala
Storgatan 27 (postadress Box 602)
751 25 Uppsala

https://www.regionuppsala.se/

Region Uppsala arbetar med hälso- och sjukvård, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Det innebär att samordna och tillsammans med många andra aktörer samverka inom områden som transportinfrastruktur, näringsliv och arbetsmarknad, besöksnäring och folkhälsa.

Följ Region Uppsala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Uppsala

Uppsala först med ny metod för kartläggning av språkmiljön för yngre barn med funktionsnedsättningar9.5.2022 08:15:00 CEST | Pressmeddelande

Hörselnedsättning hos barn är ett vanligt funktionshinder. I världen beräknas cirka 32 miljoner barn höra sämre än 40 decibel. Forskning visar att tidiga insatser spelar stor roll för språkutvecklingen, särskilt omgivningsfaktorer, som hur lyhörda och engagerade föräldrar är och hur mycket man kommunicerar med sitt barn. För att underlätta detta inför Region Uppsala, en ny mätmetod, LENA (Language Environment Analysis) på bred front inom hela funktionshinderområdet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum