Jönköpings kommun

Pressinbjudan: Utdelning av Stadsbyggnadspriset 2021

Dela

Torsdagen den 20 januari offentliggörs vinnaren av Stadsbyggnadspriset 2021. Priset är till för att uppmärksamma byggnadsverk och miljöer som visar på god byggnadsvård, god arkitektur eller god livsmiljö. Samtidigt utdelas diplom i klasserna god byggnadsvård, god arkitektur och god livsmiljö.

Prisutdelningen sker i en digital livesändning via kommunens hemsida för att vi ska kunna säkerställa att begränsa antalet personer i samma rum och hålla avstånd. Sändningen startar kl. 12.30 och beräknas pågå fram till kl. 13:15. Länk till sändningen kommer ca en timma innan start på www.jonkoping.se/stadsbyggnadspriset.

Efter sändningen, ca. 13.20-14.00, finns möjlighet för media att göra intervjuer med pristagare, stadsbyggnadsnämndens ordförande Anders Samuelsson och stadsarkitekten Bengt Mattias Carlsson utomhus utanför rådhuset.

Media som önskar göra telefonintervjuer kan efter offentliggörandet få kontaktuppgifter. Ta kontakt med kommunikatör innan sändningen, se nedan. 

Media som önskar kan få tillgång till konferensrum i rådhuset under livesändningen för att enklare ha möjlighet att snabbt kunna göra intervjuer efteråt. Meddela i så fall kommunikatör nedan.

Tid: 20 januari kl. 12.30

Plats: Galleriet, Rådhuset

Nyckelord

Kontakter

Anders Samuelsson (C), ordförande Stadsbyggnadsnämnden
070-696 30 17

Bengt Mattias Carlsson, stadsarkitekt
036-10 59 70

Julia Thor, kommunikatör
julia.thor@jonkoping.se
036-10 57 43

Bilder

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 12 000 medarbetare för att ge våra 142 600 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

Pressinbjudan: Presskonferens angående föroreningarna i kvarteret Obygden13.5.2022 13:00:00 CEST | Pressmeddelande

Arbetet med att komma till rätta med föroreningarna i kvarteret Obygden går vidare in i ett viktigt skede. Sedan flera år tillbaka har Jönköpings kommun, SGU och Länsstyrelsen, i nära dialog med de boende i området, arbetat med projektet. Syftet är att hitta ett åtgärdsalternativ för de föroreningar som en gammal kemtvättsverksamhet lämnat efter sig i ett bostadsområde i centrala Jönköping. Media hälsas välkomna till en presskonferens där företrädare för Jönköpings kommun, SGU och Länsstyrelsen kommer att berätta mer vad som händer i projektet på kort och lång sikt. Tid: Måndag 16 maj klockan 12.30 Plats: Rådhuset, Galleriet (plan 2) i Jönköping Presslegitimation kan krävas. Presskonferensen kommer att sändas live på www.jonkoping.se

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum