Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Utländska byggskolor besöker Norrköping

Dela

Ett 30-tal elever och lärare från byggskolor i Tyskland, Spanien och Belgien kommer till Norrköping för att visa modeller och ritningar på passiva hus och miljövänligt byggande. Media bjuds in till elevernas visningar onsdag 8 maj.

– Det här projektet har gett en fantastisk möjlighet för elever från olika länder att upptäcka lösningar på miljövänligt byggande och en möjlighet att jämföra hur regelverken kring dessa frågor ser ut i de olika länderna. Med tanke på de miljöproblem vi alla står inför är det viktigt att ungdomar blir inspirerade till att tänka miljövänligt, säger Maria Lindeberg, lärare på Ebersteinska gymnasiet.

Bygg- och anläggningsprogrammet, VVS- programmet och Teknikprogrammet på Ebersteinska gymnasiet/Bråvallagymnasiet har ingått i ett strategiskt partnerskap med byggskolor i Belgien, Tyskland och Spanien under två år. Samtliga elever och lärare har besökt varandras länder för att jämföra varandras sätt att bygga energisnåla hus och utbyta erfarenheter. Nu avslutas projektet i Norrköping där eleverna visar sina modeller och ritningar på hur passiva hus kan byggas. Eleverna är i Norrköping 6-11 maj för att även ta del av hur Sverige jobbar med energisnålt och miljövänligt byggande.

Eleverna kommer även att besöka Vallastaden i Linköping, där de kommer att få se Sveriges största passivhus, Tinnerbäckshuset.

Datum: onsdag 8 maj
Tid: klockan 09.30
Plats: Filmsalen, F-huset, Ebersteinska gymnasiet, Linköpingsvägen 6

Kontakt:

Maria Lindeberg
Titel: lärare Ebersteinska gymnasiet
Telefon: 0705-10 51 72

Matthias Tybåhl
Titel: Förstelärare Gymnasium
Telefon: 073-85 31 611

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­________________________________________________________

Avsändare: Andreas Schander, presskommunikatör
Telefon: 072-598 66 75

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Brister i arbetssätt kring larm på särskilt boende anmäls enligt lex Sarah6.2.2020 13:15:00 CETPressmeddelande

I samband med att en person avled på ett särskilt boende i Norrköping uppmärksammades brister i hanteringen av larm. Det var under sommaren 2019 som personal inte mötte upp ett trygghetslarm på ett särskilt boende i Norrköping då det larmade under natten. Vård- och omsorgskontoret ser allvarligt på händelsen och har anmält till IVO (Inspektionen för vård och omsorg) enligt lex Sarah.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum