Universeum

Pressinbjudan: Utsläpp av Goeldisapor i Regnskogen

Dela

Imorgon tisdag 20 juni klockan 09.00 släpps nya Goeldisapor ut i Regnskogen på Universeum. Under utsläppet kommer aporna bekanta sig med sitt nya hem och samtidigt bjudas på en härlig midsommarbuffé.

Imorgon släpps Goeldishanen Arinos och honan Abuna ut i hägnet på plan 1,5 i Universeums regnskog. När de för första gången upptäcker sitt nya hem bjuds de också på en midsommarbuffé. Sill, potatis, ägg och andra godsaker dukas upp under utsläppet.

De två Goeldisaporna är födda 2013 och uppfödda i Frankrike. De kom till Universeum tidigare i våras och har suttit i karantän tills nu. Både hanen och honan ingår i ett större bevarandeprojekt med syfte att rädda den hotade Goeldisapan.

Under utsläppet berättar djurvårdare Daniel Iglesias om miljöberikning – vilket midsommarbuffén är ett exempel på – och bevarandearbete på Universeum. Daniel finns också tillgänglig för intervjuer efter utsläppet.

Föranmäl gärna deltagande till Charlotte Mansfield på 031–335 64 95 eller charlotte.mansfield@universeum.se.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Universeum
Universeum
Södra vägen 50
400 20 Göteborg

Tel: 031–335 64 00https://www.universeum.se/sv/

Universeum är Nordens mest besökta science center och en av de största attraktionerna i Sverige. Vårt uppdrag är att positivt påverka ungas attityder till naturvetenskap, teknik och matematik så att fler väljer att studera och arbeta inom dessa områden.

Följ Universeum

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Universeum

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum