Svenska institutet

Pressinbjudan: "Vad har skapat Nordens framgång - och vad kommer att hända nu?"

Dela

Den nordiska välfärdsmodellen har högt anseende. Nu står regionen inför betydande utmaningar, inte minst vad gäller hanteringen av den svåra flyktingsituationen. Går det fortfarande att prata om en gemensam nordisk identitet? Och har den nordiska välfärdsmodellen en framtid i en global värld?

Waving flags
Foto: Blue Square Thing (CC BY-NC-SA 2.0)

Torsdagen den 28 januari, klockan 8.30-10.00, arrangerar Svenska institutet ett frukostseminarium med den danska framtidsforskaren, ekonomen, filosofen och författaren Lene Rachel Andersen. År 2007 tilldelades hon det danska demokratipriset Ebbe Kløvedal-Reichs Demokratistafet, och 2011 utnämnde den dåvarande danska regeringen henne till medlem av den så kallade Vaerdikommissionen.

Efter en inledande presentation av Lene Rachel Andersen diskuteras frågorna vidare i en panel med Henrik Selin från Svenska institutet, Bo Andersson från Föreningen Norden och Lene Rachel Andersen. Henrik är chef för avdelningen för interkulturell dialog vid Svenska institutet och ansvarig för frågor kring bilden av Sverige i utlandet. Han var tidigare kulturråd i Bryssel och dessförinnan chef för Presstödsnämnden. Bo Andersson är generalsekreterare för Föreningen Norden sedan 2011, och har sedan tidigare erfarenhet från föreningsliv, kommunal sektor och som konsult med fokus på utredning, utbildning och utveckling.

Evenemanget är det andra av tre på temat ”Vad skapar bilden av Sverige?”. Seminariet är på svenska. Kontakta Anna Knutsson, anna.knutsson@si.se, för pressackreditering senast onsdagen den 27 januari kl. 17.00.


VAR? SVENSKA INSTITUTET, SLOTTSBACKEN 10, STOCKHOLM

NÄR? TORSDAGEN DEN 28 JANUARI, KLOCKAN 8.30-10.00
 

Nyckelord

Kontakter

Anna Knutsson, pressansvarig Sverige, Svenska institutet, 073-336 89 47, anna.knutsson@si.se

Länkar

Om

Svenska institutet
Svenska institutet
Slottsbacken 10
111 30 Stockholm

08-4537800https://si.se/
Svenska institutet är en statlig myndighet som verkar för att öka omvärldens intresse och förtroende för Sverige. Genom strategisk kommunikation och utbyte inom kultur, utbildning, vetenskap och näringsliv främjar vi samarbete och långsiktiga relationer med andra länder.

Följ Svenska institutet

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska institutet

Svenska institutet ger över 16 miljoner i projektstöd för att stärka mänskliga rättigheter, demokrati och yttrandefrihet3.5.2018 13:57Pressmeddelande

En mediekampanj mot könsrelaterat våld, ett initiativ för att motverka desinformation mot barn och unga och ett program för att främja dokumentärfilmvisningar med fokus på mänskliga rättigheter. Det är några av de projekt som nu får stöd för sitt arbete med att stärka mänskliga rättigheter, demokrati och yttrandefrihet. Totalt beviljar Svenska institutet, genom Creative Force, 16,5 miljoner kronor till 37 projekt i Ryssland, Turkiet, Östeuropa, Afrika samt Mellanöstern och Nordafrika.

Stockholm Forum on Gender Equality to bring together top names from more than 100 countries28.3.2018 14:47Pressmeddelande

Award-winning author Chimamanda Ngozi Adichie, Executive Director of UN Women Phumzile Mlambo-Ngcuka and human rights counsellor Colin Gonsalves are some of the 500 gender equality actors who will participate in the Stockholm Forum on Gender Equality on 15–17 April. The global forum is about strengthening women’s and girls’ rights, representation and access to resources.

Stockholm Forum on Gender Equality samlar toppnamn från över 100 länder28.3.2018 13:48Pressinbjudan

Den prisbelönta författaren Chimamanda Ngozi Adichie, UN Women-chefen Phumzile Mlambo-Ngcuka och människorättsjuristen Colin Gonsalves är några av de 500 jämställdhetsaktörer som deltar i den globala jämställdhetskonferensen Stockholm Forum on Gender Equality den 15-17 april. Konferensen handlar om att stärka kvinnors och flickors rättigheter, representation och tillgång till resurser.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum