AI Sweden

Pressinbjudan: Välkommen den 28 januari på pressträff och lansering av AI Innovation of Swedens nya nod i Stockholm - partners i världsklass offentliggörs

Dela

I samband med lanseringen av AI Innovation of Swedens nya nod i Stockholm och offentliggörandet av nya partners arrangeras ett event i Stadshuset. Anna König Jerlmyr är värd för eventet och Ibrahim Baylan, Irene Svenonius och Darja Isaksson deltar i programmet. Dessutom äger två spännande paneler rum med högnivårepresentanter från det svenska AI- och innovationsekosystemet, inklusive näringsliv, akademi och offentlig sektor. Media är välkomna att delta under hela eventet.

Tisdag 28 januari kl 16:00 arrangeras en pressträff med:

Ibrahim Baylan, Näringsminister
Darja Isaksson, GD, Vinnova
Martin Svensson, Co-Director, AI Innovation of Sweden
Anna König Jerlmyr, Finansborgarråd, Stockholms stad

När och var?

  • Tisdag 28 januari
  • Lanseringsevent pågår kl 14:00-16:00
  • Pressträff pågår kl 16:00-16:30
  • Adress: Stadshuset, rådshussalen. Ragnar Östbergs plan nr 1.

Anmälan och kontakt

Anmälan till pressträff och event är obligatorisk och skickas till:
mikael.ljungblom@ai.se

För övriga frågor kontakta:
Mikael Ljungblom, pressansvarig AI Innovation of Sweden
mikael.ljungblom@ai.se
0707996863

Bakgrund

AI Innovation of Sweden är ett nationellt center för applicerad AI-forskning och innovation. Målet är att accelerera tillämpningen av AI genom att dela kunskap och data, samlokalisera kompetens och driva projekt. Det kommer stärka svensk konkurrenskraft och samhällsutveckling. Huvudkomponenterna i AI Innovation of Sweden är de regionala noderna, projektportföljen, den nationella datafabriken, samt engagemanget från partners.

I dagsläget pågår ett tiotal olika projekt i samverkan med flera av centrets ca 70 partners. Projekten täcker områden som datadriven sjukvård, språkbehandlingsmodeller för svenska myndigheter och användning av satellit- och vägdata.

AI Innovation of Sweden samlar partners från alla delar av det svenska samhället för att driva AI-innovation i Sverige. För att lyckas med detta etableras samverkansnoder regionalt och en nationell datafabrik. Datafabriken skapar möjlighet för partners att frivilligt dela sin unika data med andra partners och driva projekt för AI-utveckling i Sverige.

Nyckelord

Om

Om AI Sweden

AI Sweden är Sveriges nationella center för artificiell intelligens. AI Sweden stöds av svenska staten samt näringsliv och offentlig sektor över hela Sverige. Målet med arbetet är att accelerera användningen av AI för att stärka Sveriges välfärd och konkurrenskraft, och att förbättra livet för alla människor som lever i Sverige.

Följ AI Sweden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AI Sweden

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum