Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Välkommen på invigning av DigIT

Dela

I en lokal precis bredvid Hageby bibliotek har projektet DigIT flyttat in. Där finns bland annat datorer, VR-glasögon, Makey Makey och utrustning för musikskapande tillgängligt för barn och ungdomar som har ett digitalt intresse och vill vara kreativa. Projektet är ett samarbete inom Norrköpings kultur- och fritidskontor och syftar till att uppmuntra digital kreativitet och öka digital delaktighet i Norrköping.

Foto: Norrköpings kommun
Foto: Norrköpings kommun

Efter en försiktig start av verksamheten i december 2018 är den nu i full gång och redo att invigas. Istället för en traditionell bandklippning blir det uppvisning av en Nao-robot från kommunens digitaliseringsavdelning. Besökare kan även prova VR-glasögon, och för barn och unga hålls en workshop i grafisk design.

Media är välkomna på invigningen!

Medverkande:
Maria Modig, kultur- och fritidschef, Birgitta Hjerpe verksamhetschef Norrköpings Stadsbibliotek, Hans Eriksson, verksamhetschef Kulturskolan, Åsa-Karin Svensson, enhetschef kultur- och fritid samt Hanna Järvinen, projektledare Norrköpings Stadsbibliotek

Datum: måndagen den 1 april
Tid: klockan 15:00-16:00
Plats: bottenplan i Mirum Galleria

Kontakt:
Hanna Järvinen
Titel: projektledare Norrköping Stadsbibliotek
Telefon: 0725-27 93 98
hanna.jarvinen@norrkoping.se

Fakta DigIT:
DigIT är ett kostnadsfritt digitalt skapande- och lärandecenter i Mirum Galleria som öppnat för alla Norrköpings barn och ungdomar i åldrarna 10-19 år. Projektet är ett samarbete inom Norrköpings kultur- och fritidskontor som syftar till att uppmuntra digital kreativitet och öka digital delaktighet i Norrköping. DigIT:s huvudverksamhet är olika workshops i till exempel grafisk design, programmering virtual reality och musikproduktion som hålls för barn och ungdomar under veckodagar mellan klockan 15-19. Förskolor och skolor inom kommunen kan även boka in ett besök i DigIT på förmiddagarna. DigIT används även som en resurs i Hageby biblioteks verksamhet, till exempel anordnas datorkurser för vuxna.

Hemsida DigIT
_________________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Bilder

Foto: Norrköpings kommun
Foto: Norrköpings kommun
Ladda ned bild
Foto: Norrköpings kommun
Foto: Norrköpings kommun
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum