Stockholms stad

Pressinbjudan: Välkommen på invigningen av Bromstensplan

Dela

På torsdag 11 november klockan 10.15 invigs Bromstensplan i Spånga. Bromstensplan har byggts om och gått från otrygg och mörk plats med fokus på parkering till ett öppet och inbjudande torg med ny belysning och växtlighet. Stadsträdgårdsmästare Elisabeth Rosenquist Saidac inviger Bromstensplan tillsammans med trafikborgarrådet Daniel Helldén och Annika Friberg, ordförande i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd.

Bromstensplan. Foto: Joakim Svensson
Bromstensplan. Foto: Joakim Svensson

Bromstensplan är ett centralt beläget torg i stadsdelen Spånga-Tensta och ligger nära service, skola och kollektivtrafik. Många människor passerar torget varje dag. Dock har Bromstensplan tidigare upplevts som en av stadsdelens mest otrygga platser. Stockholms stad har därför byggt om torget i samråd med fastighetsägare, verksamheter, boende och stadsdelsförvaltningen för att öka säkerheten och skapa ett tryggare och mer inbjudande torg.

Bromstensplan har under ombyggnaden fått nya trevligare ytor och sittplatser, nya träd, höjd kantsten, bättre sikt, förbättrad belysning och trafikhinder i form av lejon för att förhindra olovlig trafik.

Vad:     Invigning av Bromstensplan efter ombyggnad

När:     Torsdag 11 november klockan 10.15

Var:     Bromstensplan

Nyckelord

Kontakter

TrafikkontoretMalinda Flodman, pressansvarig

Trafikkontoret ansvarar för bland annat framkomlighet, trafiksäkerhet, städning, snöröjning, klottersanering, parkering och belysning. Dessutom utvecklar trafikkontoret attraktiva offentliga miljöer genom exempelvis blommor och träd samt hanterar tillstånd för olika typer av markupplåtelser och evenemang.

Tel:08-508 26 278malinda.flodman@stockholm.se

Bilder

Bromstensplan. Foto: Joakim Svensson
Bromstensplan. Foto: Joakim Svensson
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum