Linköpings kommun

Pressinbjudan: Välkommen till bokmässa på Linköpings stadsbibliotek, huvudbibliotek

Dela

Den 13-14 april är du välkommen till bokmässan ”Läsa på olika sätt” i bokhallen på Linköpings stadsbibliotek. Bokmässan riktar sig till dem som läser svenska för invandrare (SFI) och till de äldre medborgarna. Kulturnämndens ordförande Cecilia Gyllenberg Bergfasth finns på plats för att inviga eventet.

Bibliotekets avdelning ”Läsa på olika sätt” finns till för dem som behöver lite extra hjälp med att läsa. Onsdagens program innehåller bland annat underhållning, tips och ”prova på-övningar” främst för dem som har svenska som nybörjarspråk. Torsdagens program innehåller underhållning och matnyttig information för dem som är lite äldre.

 

 

Datum: onsdag den 13 april 
Tid: 9.30 - 12.00 och 13.00 - 15.30

Program

 • 9.30 inviger kulturnämndens ordförande Cecilia Gyllenberg Bergfasth bokmässan.
 • Trubadur sjunger och spelar.
 • SFI-elever från Birgittaskolan läser och berättar om projektet ”Dikter”.
 • LL-förlaget och Vilja bokförlag kommer hit.
 • Biblioteket informerar.
 • Tips på hur du blir bättre på att prata svenska.
 • Prova på att läsa och prata svenska.


Datum: torsdag den 14 april
Tid: 10.00 - 12.00 och 13.30 - 15.30

Program

 • Musikunderhållning.
 • Fika (till självkostnadspris).
 • Bernt Fransén sjunger och berättar om välkända artister och deras visor.
 • Högläsning.
 • Försäljning av hantverk.
 • Har du frågor om demens så finns personal med under dagen.

För mer information kontakta Kristina Lundwall, 013-26 30 88

Arrangörer: Linköpings stadsbibliotek, Läsvågen.

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum