BRIS - Barnens Rätt i Samhället

Pressinbjudan: Välkommen till Bris barnrättsdag i Göteborg

Dela

Hur mår barn och unga i Västra Götaland? Hur kan vi förklara den ökande psykiska ohälsan bland barn och unga? Och hur står det till med barnrätten i Sverige idag? Det är några av de frågor vi försöker besvara på Bris barnrättsdag i Göteborg nu på torsdag den 15 september.

Till Bris barnrättsdag i Göteborg kommer bland andra barnombudsmannen Fredrik Malmberg, Cecilia Grefve som är samordnare för den sociala barn- och ungdomsvården, och Sven Bremberg som är en av Sveriges ledande experter på ungas psykiska hälsa. Bris nya generalsekreterare Magnus Jägerskog finns förstås på plats och deltar i samtalet kring barnrättens utmaningar. Vad innebär det till exempel att barnkonventionen ska bli svensk lag?

Över 70 personer är anmälda till heldagen på Kviberg Park, Hotel & Conference. Det är bland annat skolkuratorer, specialpedagoger, psykologer, barnsköterskor, fritidsledare och representanter från ideella organisationer som alla har gemensamt att de är intresserade av barns rättigheter och hur vi tillgodoser dem i Sverige.

Barnrättsdagen är också startskottet för Bris nätverk, vår nya mötesplats för barnets rättigheter. Nätverket ska möjliggöra möten, dialog och samverkan mellan professionella från olika delar av samhället, den ideella, privata eller offentliga sektorn. Bris nätverk är uppbyggt utifrån Bris fem regioner med kontor i Umeå, Stockholm, Norrköping, Göteborg och Malmö.

Media är välkomna under hela dagen.

Hör gärna av er med intervjuförfrågningar i förväg!

För mer information, kontakta: 
Anna Holmqvist, pressekreterare 
anna.holmqvist@bris.se 
070-779 95 06 

Barnens rätt i samhället (Bris) är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell medlemsorganisation som särskilt ska bistå utsatta barn och unga samt upprätta möjligheter för dem att föra en dialog med vuxna. FN:s konvention om barnets rättigheter är utgör grunden för Bris arbete. Bris verksamhet finansieras via gåvor, medlemsavgifter och företagssponsring. Mer information om Bris finns på www.bris.se .

Bris telefonnummer för barn och unga: 116 111  

Bris Vuxentelefon – om barn: 077-150 50 50   

PG: 90 15 04-1

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

BRIS - Barnens Rätt i Samhället
BRIS - Barnens Rätt i Samhället
Arenavägen 61
121 77 Johanneshov

08-598 888 00https://www.bris.se

Barnens Rätt I Samhället (Bris) är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell medlemsorganisation som särskilt ska bistå utsatta barn och ungdomar samt upprätta möjligheter för barn och ungdomar att föra en dialog med vuxna. FNs konvention om Barnets rättigheter är utgör grunden för Bris arbete. Bris verksamhet finansieras via gåvor, medlemsavgifter och företagssponsring. Mer information om Bris finns på www.bris.seBris telefonnummer för barn och unga: 116 111Bris Vuxentelefon – om barn: 077-150 50 50PG: 90 15 04-1

Följ BRIS - Barnens Rätt i Samhället

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från BRIS - Barnens Rätt i Samhället

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum