Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Välkommen till invigning av nya Vilbergsparken!

Dela

Under det gångna året har en rad förändringar utförts i Vilbergsparken för att göra den mer varierad med både ny växtlighet och aktiviteter för alla. I parken finns numera bland annat en damm, närmare hundra nya träd och ett nytt aktivitetsstråk. Högst uppe på paprikabacken tronar även ett landmärke i form av en jättepaprika, skapad av Johan Ferner Ström.

Illustration Vilbergsparken
Illustration Vilbergsparken

Målet har varit att höja parkens kvalitet och samtidigt arbeta med klimatanpassning och hållbar dagvattenhantering. Ett exempel på det är den nya dammen som både är tänkt att ge ett mervärde till parken och rena och fördröja regnvatten. Den stora aktivitetsytan är nedsänkt för att fungera som avrinningsplats vid extrema regn för att minska risken för översvämningar i området.

Det nya aktivitetsstråket vänder sig till alla åldrar med allt ifrån boulebana till längdhoppsgrop, basketplan och utegym. Lekmiljön i parken har också utökats – i anslutning till lekplatsen har en naturlek byggts där stenar, stockar och växter skapar möjligheter till exempelvis kojbygge, kurragömma och balanslekar.

Den 8 juni invigs parken, då bland annat Vilbergsskolan har bjudits in. Invigningen omfattar exempelvis tipspromenad, fika och möjlighet att prova på parkens nya aktivitetsytor. Media är välkomna!

Medverkande: Markus Åkerman (C), ordförande tekniska nämnden samt Maria Rotman, strateg klimatanpassning och Carolina Olsson, landskapsarkitekt

Datum: onsdagen den 8 juni
Tid: 09:00-11:00 (invigningstal klockan 10:30)
Plats: Vilbergsparkens aktivitetsyta

Kontakt:
Markus Åkerman (C)
Titel: ordf tekniska nämnden
Telefon: 072-465 92 04

Maria Rotman
Titel: strateg klimatanpassning
Telefon: 011-15 33 36

Carolina Olsson
Titel: landskapsarkitekt
Telefon: 011-15 27 07

Program:
09:00-10:00 Tipspromenad (gå en runda i parken och få veta mer om parkens nya delar)
09:30-10:30 Fika och möjlighet att testa på parkens nya aktivitetsytor
10:30-11:00 Invigningstal, samt prisutdelning av tipspromenaden

Mer information om Vilbergsparken

______________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Bilder

Illustration Vilbergsparken
Illustration Vilbergsparken
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum