Svenska institutet

Pressinbjudan: Välkommen till Sagolandet? Om att komma till Sverige som barn och flykting

Dela

Förra året flydde eller skickades rekordmånga barn och unga från sitt hemland på en riskfylld resa till Sverige. Men vad är det egentligen för land man kommer till? Vilken bild har man – och vilken får man?

Den 7 juni bjuder Svenska institutet in till ett frukostsamtal om att invandra till Sverige som barn. Under samtalet reflekterar Alice Teodorescu, chef för Göteborgs-Postens ledarsida; Qaisar Mahmood, författare och kulturarvschef vid Riksantikvarieämbetet; och Jonas Andersson, ungdomspedagog med särskilt fokus på ensamkommande flyktingbarn i Skellefteå kommun, utifrån sina personliga erfarenheter. Samtalet modereras av Anna Knutsson, kommunikationsstrateg på Svenska institutet. 

Anmäl dig till anna.knutsson@si.se senast måndag den 6 juni klockan 15.00.

VAR? Svenska institutet, Slottsbacken 10, Stockholm
NÄR? Tisdagen den 7 juni klockan 8.30 - 9.30 (frukost serveras från klockan 8.00)


Varmt välkommen!

Nyckelord

Om

Svenska institutet
Svenska institutet
Slottsbacken 10
111 30 Stockholm

08-4537800https://si.se/

Svenska institutet är en statlig myndighet som verkar för att öka omvärldens intresse och förtroende för Sverige. Genom strategisk kommunikation och utbyte inom kultur, utbildning, vetenskap och näringsliv främjar vi samarbete och långsiktiga relationer med andra länder. www.si.se

Följ Svenska institutet

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska institutet

Globalt forum om social dialog samlar aktörer från hela världen15.11.2017 12:59Pressmeddelande

Över hundra deltagare från 37 länder samlas på Runö utanför Stockholm för en 48-timmars kreativ workshop, den 20-21 november. Genom interaktivt samarbete ska deltagarna hitta lösningar på hur social dialog kan stärkas – och därmed bidra till hållbar utveckling. Detta sker på Swedish Institute Sustainability Forum, som anordnas av Svenska institutet och LO. Temat på workshopen är inspirerat av Global Deal och statsminister Stefan Löfven är huvudtalare på forumet.

Amerikaner mer positiva till Sverige under det senaste året30.10.2017 09:55Pressmeddelande

En ny studie från Svenska institutet visar att mer än var fjärde amerikan uppger att de har fått en mer positiv bild av Sverige det senaste året. Detta trots en ökning av missvisande och ibland direkt felaktig information om Sverige i nordamerikanska nyhetsmedier och sociala medier. Många associerar Sverige med frågor som innovation, hållbarhet, utbildning och respekt för mänskliga rättigheter.

Demokratisk arkitektur tema för svensk satsning i New York23.10.2017 14:56Pressmeddelande

Under arkitekturmånaden ”Archtober” i New York gör Sverige en veckolång satsning på temat demokratisk arkitektur. Programmet visar olika perspektiv och infallsvinklar från både Sverige och USA genom en serie seminarier och workshops, och en mötesplats i form av en utställning som visar över trettio svenska exempel på demokratisk arkitektur i praktiken. Dessutom kommer en stor muralmålning av malmöbaserade konstnären Ola Kalnins att under veckan växa fram på en husvägg i Brooklyn.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum