Försäkringskassan

Pressinbjudan: vården och Försäkringskassan har workshop i Blekinge

Dela

Torsdagen den 5 december klockan 13 bjuder Försäkringskassan och Region Blekinge in till en pressträff om arbetet med att stärka samarbete kring sjukskrivningar.

Några av de viktigaste aktörerna då en person drabbas av ohälsa och inte kan fortsätta sitt arbete är arbetsgivare, vården, Försäkringskassan och självklart individen själv. För att öka förståelsen för varandras roller – och få till en bättre dialog i det vardagliga arbetet – samarbetar Region Blekinge och Försäkringskassan löpnande och på flera olika sätt. Som en del i detta arbete hålls en workshop 5-6 december.

Media bjuds in till pressträff den 5 december klockan 13.00 med möjlighet till intervjuer med Maja Bjarme, områdeschef Försäkringskassan, och Lars Gelander, hälso- och sjukvårdschef på Region Blekinge. Närvarar gör även lokal samverkansansvarig Belma Micin på Försäkringskassan och Carina Ström, processledare för sjukskrivnings- och rehabprocesser på Region Blekinge.

Plats: Blekinge Convention Center - Ronneby Brunn, Fridhemsvägen 6, 372 38 Ronneby.

Tid: 5 december klockan 13:00.

Media ombeds föranmäla närvaro till Eva-Marie Wulff 070-570 27 65,

eva-marie.wulff@forsakringskassan.se

Nyckelord

Länkar

Om

Följ Försäkringskassan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Försäkringskassan

Låg och stabil sjukfrånvaro i ny utgiftsprognos11.2.2020 12:00:57 CETPressmeddelande

Sjukpenningen visar en fortsatt stabil utveckling och antalet sjukdagar per försäkrad, det så kallade sjukpenningtalet, sjunker svagt. Utgifterna för sjuk- och rehabiliteringspenning ökade förra året med 1,2 procent till 33,7 miljarder kronor – en nivå som förväntas relativt oförändrad till år 2023. Totalt uppgick utgifterna för socialförsäkringen år 2019 till 218 miljarder kronor och väntas öka svagt framöver, till 219 miljarder år 2020 och till 222 miljarder kronor år 2023.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum