Industriarbetsgivarna

Pressinbjudan: Världsekonomin efter Trump – upp som en sol och ner som en pannkaka?

Dela

På en pressträff torsdagen den 23 februari, kl. 9.00 presenterar Industriarbetsgivarnas chefekonom Mats Kinnwall årets första konjunkturrapport.

Många väntar sig att den globala tillväxten tar fart under 2017, men det finns gott om orosmoln i världsekonomin. Valet av Donald Trump i USA, en stor osäkerhet kring den politiska utvecklingen i Europa, med parlaments- och presidentval i flera länder som kan öppna upp för fler sprickor i EU-samarbetet och sammantaget en mycket osäker omvärld sätter press på svensk industri och svenska exportföretag.

Hur påverkas världsekonomin av att Trump valdes till president i USA? Vem får mest rätt om USA:s ekonomi i det korta perspektivet – de lyriska finansmarknaderna eller de skeptiska prognosmakarna? Och vad betyder det för svensk industri och för svenska exportföretag?

Industriarbetsgivarnas chefekonom Mats Kinnwall presenterar årets första konjunkturrapport. Fokus är på Trumpfaktorn, den globala konjunkturen och dess betydelse för svensk industri och ekonomi.

När: Torsdagen, den 23 februari kl. 09.00 – 10.00, frukost serveras från kl. 08.30

Var: Industriarbetsgivarna, Kungsträdgårdsgatan 10, (gatuplan) Stockholm, lokal: Ekmanska rummet.

Anmäl ditt deltagande till marina.lahteenmaa@industriarbetsgivarna.se

Välkommen!

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Industriarbetsgivarna
Industriarbetsgivarna
Kungsträdgårdsgatan 10
111 87 Stockholm

08-762 67 55http://www.industriarbetsgivarna.se/

Industriarbetsgivarna är arbetsgivarorganisationen för stål-, metall-, gruv-, massa-, pappers-, sågverks-, byggnadsämnes- och buteljglasindustri samt svetsmekanisk industri. Industriarbetsgivarna företräder nära 1000 medlemsföretag med cirka 90 000 anställda. Svensk basindustri är en stark motor för svensk ekonomi och står för en nettoexport på 135 miljarder kronor och cirka 260 miljarder kronor i sammanlagt exportvärde.

Följ Industriarbetsgivarna

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Industriarbetsgivarna

Ny konjunkturrapport: Fortsatt kraftlös världskonjunktur18.5.2017 13:50Pressmeddelande

Industribarometrarna är på rekordhöga nivåer i många länder, men tillväxten har inte tagit fart hittills i år. Tvärtom var BNP-tillväxten i USA i början av året den svagaste på tre år och inte heller i Eurozonen förstärktes tillväxten under första kvartalet. Det finns också tecken på avmattning i den kinesiska tillväxtpuckeln. Det skriver Industriarbetsgivarna i årets andra konjunkturrapport.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum