Linköpings kommun

Pressinbjudan: Världsunik lekmiljö öppnar i Linköping

Dela

Barn idag lever i en värld där de omges av teknik, ändå har lekplatser sett mycket lika ut i decennier. Men under de senaste två åren har lekforskare, ingenjörer och programmerare arbetat tillsammans för att skapa en världsunik lekmiljö i Magistratshagen i Linköping. Nu öppnar vi parken.

I parken finns två lekredskap förstärkta med Internet of Things (IoT), vilket gör dem påverkbara och föränderliga för barnen. På pressvisningen kommer forskare och ingenjörer finnas på plats för att berätta mer om projektet och visa hur de teknikförstärkta lekredskapen fungerar.

Tid: Onsdag 30 september klockan 14.30

Plats: Magistratshagen, Linköping https://goo.gl/maps/SDyTkAZbQUXuEcoK7 

Christian Mattsson och Åsa Karlsson berättar om projektet ur kommunens perspektiv. Karin Johansson och Jon Back berättar om forskningen och Ecorados del i projektet. Richard Kappling från Drakryggen berättar om tekniken.

Därefter är det öppet för pressen att göra enskilda intervjuer, fotografer/filma och gå runt i parken.

Kontakter

Christian Mattsson, avdelningschef Projekt Stadsmiljökontoret
christian.mattsson@linkoping.se, 013-26 20 79

Åsa Karlsson, projektledare Stadsmiljökontoret
asa.karlsson2@linkoping.se, 013-20 78 11

Karin Johansson, Ecorado
karin.faktasifull@gmail.com, 070-146 96 16

Jon Back, Uppsala universitet
jon.back@uu.se, 018-471 15 25

Richard Kappling, Drakryggen
richard.kappling@drakryggen.se 072-33 27 072

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

Satsningar på nytt motionsspår i Ekängen och konstgräsplan i Ljungsbro22.10.2020 13:00:00 CESTPressmeddelande

Behoven av anläggningar och utemiljöer ökar i takt med att Linköpings kommun växer. Tillgänglighet och närhet till olika platser för idrott och fysisk aktivitet är av stor betydelse för Linköpingsbornas hälsa och välbefinnande. Som ett led i att uppnå det har Kultur- och fritidsnämnden idag tagit beslut för ett nytt motionsspår i Ekängen och konstgräsplan i Ljungsbro.

Resurser ska endast gå till insatser som ger goda resultat för Linköpingsbornas bästa21.10.2020 09:32:29 CESTPressmeddelande

Linköpingsbor som är i behov av omsorgsstöd och hjälp ska få det och då finns det inte utrymme för att resurser läggs på insatser som inte leder fram till goda resultat för Linköpingsbornas bästa. Därför fokuserar Allians för Linköping på tydligare uppföljning av insatser, effektivare arbete samt utvärdering av kommunens omsorgsarbete i social- och omsorgsnämndens internbudget.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum