Norrköpings kommun

Pressinbjudan: vem får pryda kaktusplanteringen 2018?

Dela

Kaktusplanteringen i Carl Johans park pryds varje år av en förening, en organisation eller ett företag med lokal förankring som firar jubileum. Media hälsas välkomna till en pressträff i kommunens växthus på Sylten där årets utvalda jubilar presenteras.

Förra årets motiv Synskadades Riksförbund Norrköping 100 år. Foto: Norrköpings kommun
 

Efter presentationen av den förening/organisation/företag som får pryda kaktusplanteringen i år, erbjuds en rundvandring i växthusen. Då finns tillfälle att ställa frågor om planteringen och dess uppbyggnad, såsom val av kaktusar och hur årets logga ska komponeras.

Medverkar vid pressträffen gör Karin Berglund, landskapsingenjör och medlem i juryn, Anna Lewander, chef för Syltens växthusanläggning, Karin Jonsson (C), ordförande i tekniska nämnden, samt representant från den förening/organisation/företag som får pryda kaktusplanteringen.

Datum: fredag 16 februari
Tid: klockan 09.00
Plats: kommunens växthus på Sylten (nås via Lindövägen; Bangårdsgatan; Syltenvägen)

Varmt välkomna!

Kontaktpersoner:
Karin Berglund
Titel: landskapsingenjör och medlem i juryn
Telefon: 011-15 16 48

Anna Lewander
Titel: chef för Syltens växthusanläggning
Telefon: 011-15 50 34

Karin Jonsson (C)
Titel: ordförande tekniska nämnden
Telefon: 073-205 42 60

________________________________________________________________________________
Avsändare: Maria Björk Hummelgren, presskommunikatör
Telefon: 072-598 66 75

Nyckelord

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Let's create Norrköping! 
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag. 
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let's create Norrköping!

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum