Umeå kommun

Pressinbjudan: Vernissage på Väven för utställningen Engine People, 9 juni.

Dela

Som uppladdning inför Wheels intas Väven av hästkrafter i kreativt format. På Öppen Vägg, plan 4 ställer fotografen Ulf Forsberg ut sina foton på fordon och deras ägare.

Foto: Ulf Forsberg
Foto: Ulf Forsberg

- Det känns riktig roligt att kunna erbjuda plats åt den här utställningen. Motorvärlden sträcker sig verkligen över alla generationer och det är fint att se hur den för samman människor säger Helge Von Bahr, producent på Väven och utställningsansvarig för Öppen Vägg.

Inför Vernissagen kommer en riktig raritet att finnas på plats utanför Väven och förhoppningsvis locka många Umeå-bor att komma in och ta sig en titt på hela utställningen.

Så här skriver Ulf Forsberg själv om sitt fotograferande och sin utställning:

Bilder har alltid varit intressanta, ända sedan jag bläddrade i mors gamla fotoalbum från 50-talet, då var jag 10 år. För mig är kontakten med människan drivkraften till att ta bilder, nu tillsammans med ägarens fordon. En stolt ägare till ett välbyggt fordon som jag kan förmedla till tidningar är väldigt roligt att kunna göra.

Jag har själv ett förflutet i bilverkstadsvärlden. Jag jobbade som mekaniker hos Biltjänst Bröderna Palm/Fiat, SO Gustafssons Mercedesverkstad och bilprovningen på Västerslätt. Ett hojåkande med egenbyggd Harley Davidson Chopper på 70-80-talet tillsammans med bilkunnandet gör att jag kan språket i både bil- och MC-världen.

Engine PeoplePlats: Öppen Vägg, plan 4, Väven
Utställningsperiod: 6-30 juni
Vernissage: Lördag 9 juni klockan 13.00-15.00

Kontakt

Helge Von Bahr
Programproducent
090-16 33 67
Helge.von.bahr@umea.se


Ulf Forsberg
Fotograf och utställare
070-600 69 52
ulfspicture@telia.com

Nyckelord

Bilder

Foto: Ulf Forsberg
Foto: Ulf Forsberg
Ladda ned bild

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är norra Sveriges största arbetsgivare. Våra verksamheter präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service.

Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 129 000 personer och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050. I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum