TrafikverketTrafikverket

Pressinbjudan: Viktig transportled mellan Delary och Älmhult byggs om

Dela

Nu ska väg 120 mellan de båda orterna breddas och förstärkas. Arbetet är prioriterat eftersom vägen är smal, saknar vägren och är hårt trafikerad av tung trafik till och från E4.

Den drygt 10 km långa sträckan mellan Delary och Älmhult ska nu få högre bärighet och säkrare sidoområden genom att vägen breddas och sikten förbättras. Arbetet startar i september och sker i samverkan med Älmhults kommun som samtidigt anlägger nya vatten- och avloppsledningar. Helt färdigställd beräknas ombyggnaden vara våren 2017.

Under arbetet är en längre avstängning planerad under perioden 2016-04-01 – 2016-10-31 för genomfartstrafik, dock ska samtliga fastigheter vara tillgängliga och behörig trafik som t ex post och sophämtning ska kunna trafikera vägen. Övrig tid kommer genomfartstrafik att vara tillåten men med vissa begränsningar av framkomligheten.

Media hälsas välkomna till en information om arbetet. På plats träffas bland annat Mattias Eriksson, Trafikverkets projektledare.

Dag, tid: 10 september kl. 09.30
Plats: Delarygården

Länk:http://www.trafikverket.se/Privat/Projekt/Kronoberg/Vag-120-Goteryd-Almhult-/

Kontakter

Mattias Eriksson, Trafikverkets projektledare, 010-124 26 99
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar samt långsiktig planering av det samlade transportsystemet. Webbplats: http://www.trafikverket.se Pressrum: http://www.trafikverket.se/pressrum

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Presstips: Trafikstörning Ölandsbron11.12.2017 09:00Pressmeddelande

Från tisdagen den 12 december till lördagen den 16 december utför Trafikverket mätningsarbeten på Ölandsbron. Det kräver att bron är fri från trafik under vissa perioder. Inmätningarna görs för kommande arbeten på högbrodelen under 2018. Framkomligheten kommer att vara begränsad på Ölandsbron mellan kl. 1 och kl. 4, med start natten mellan måndagen den 11 och tisdagen den 12 december. Vid normalt väder beräknas arbetet pågå till och med natten mellan torsdagen den 14 och fredagen den 15 december. Natten mellan fredag och lördag är aviserad som reserv, om vädret hindrar arbetet tidigare i veckan.  Trafikverket gör periodvis nödvändiga underhållsarbeten på Ölandsbron. Under åren 2016-2019 arbetar vi för att möjliggöra trygga och smidiga resor till och från Öland, idag och i framtiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum