Djurens Rätt

Pressinbjudan: Webbinarium om växtbaserad mat i skola och förskola

Dela

Intresset för växtbaserad mat saknar motstycke och försäljningen av produkter bedöms att mer än fördubblas till 2025. Enigheten bland forskare är stor kring att vi behöver minska på köttet, och i offentlig sektor strävar en majoritet av Sveriges kommuner efter att öka serveringen av växtbaserat i skolor och andra verksamheter. Men fortfarande så nekar närmare hälften av kommunerna veganskt till elever som efterfrågar det. Hur kommer vi vidare?

Illustration: Djurens Rätt
Illustration: Djurens Rätt

Under det här webbinariet får vi en inblick i vad som ligger bakom den tveksamhet som många kommuner uttrycker, och diskuterar hur vi kan stötta fler att våga ta steget. Vi passar på att reda ut några av de vanliga missförstånden om vad som gäller i frågan, och tittar på effekten för de elever som drabbas. Inför seminariet släpper Djurens Rätt en ny rapport på ämnet.

Tid: 21 oktober kl. 15
Plats: webbinariet sänds via Zoom, en länk skickas ut till anmälda deltagare dagen innan seminariet
Anmälan: Via Djurens Rätts webb


Paneldeltagare

Anna-Karin Quetel är nutritionist och verksam vid Nationellt kompetenscentrum för måltider i vård, skola och omsorg på Livsmedelsverket.

Magnus Naess är en av Sveriges mest erfarna vego-kockar, författare till en prisbelönt kokbok för vegomat i storkök och skola och har gjort Globala gymnasiets vegetariska skolmat rikskänd. Magnus arbetar idag mycket som föreläsare och med utbildning av storkökspersonal.

Patric Gill arbetar som måltidschef Köpings kommun och har bred erfarenhet av kostutveckling inom såväl förskola och skola som sjukvård och äldreomsorg. Patric har ett starkt engagemang i frågor som rör kostens betydelse för miljö och hälsa.

Cecilia Mille är sakkunnig i livsmedelsfrågor på Djurens Rätt och ansvarig för organisationens årliga kartläggning av landets kommuner, Djurvänlig kommun. Cecilia kommer att presentera en ny rapport på temat växtbaserat i skola och förskola och ge en bakgrund inför panelsamtalet.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Illustration: Djurens Rätt
Illustration: Djurens Rätt
Ladda ned bild

Länkar

Om

Djurens Rätt
Djurens Rätt
Adress: Hornsgatan 123
117 28 Stockholm

08 - 555 914 00http://www.djurensratt.se

Djurens Rätt är Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation med omkring 50 000 medlemmar. Vi är partipolitiskt obundna och arbetar för en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. Djurens Rätt är beroende av frivilligt stöd för att kunna hjälpa djuren. 

Följ Djurens Rätt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Djurens Rätt

Hur ser djurvälfärden ut hos matkasseföretagen?20.1.2021 09:00:00 CETPressmeddelande

I en ny rapport av Djurens Rätt rankas matkasseföretagens hållbarhetsarbete utifrån djurvälfärd med fokus på kycklingar, detta då 94 % av alla djur som används som livsmedel är just kycklingar. Tillsammans med Hello Fresh, Marley Spoon, Veckansmiddag och Årstiderna hamnar Matkomfort i toppen av rankingen i företag som tar ansvar. Marknadsledande Linas matkasse och sju andra företag hamnar i botten.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum