Stockholms stad

Pressinbjudan: Ytterligare en pusselbit tar form vid Slussen

Dela

Mälarterrassen blir namnet på den nya publika byggnad som Projekt Slussen kommer att uppföra vid Södermalmstorg. Stadsbyggnads- och kulturborgarrådet Roger Mogert tillsammans med arkitekten Sir Spencer de Grey, Foster+Partners, presenterar förslaget.

Ombyggnaden av Slussen tar hand om trafik och vattenfrågan men det som kommer få allra mest betydelse är det offentliga rummet.

Tid: Onsdag 6 september kl.11

Plats: Stadsgården 8, Slussens informationslokal

Presslegitimation skall uppvisas

Deltagare: Roger Mogert, Stadsbyggnads- och kulturborgarråd

Spencer de Grey, arkitekt, Foster+Partners

Presskontakt för Roger Mogert: Ömer Oguz,tel 076-122 92 34

Frågor kring pressträffen:Eva Rosman, tel: 076-122 64 43

Nyckelord

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

+46 8 508 290 00http://stockholm.se/presskontakt

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss till exempel i skolan, på äldreboenden, i parken och när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med en hög grad av decentraliserat ansvar. Det innebär att besluten i stor utsträckning fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Pressinbjudan: Grow Smarter - Invigning av smarta lösningar för hållbara städer i Slakthusområdet14.5.2018 09:37Pressinbjudan

Tisdagen den 15 maj klockan 11:30 inviger Stockholms stad smarta lösningar för hållbara städer som applicerats i Slakthusområdet. Arbetet har möjliggjorts genom EU-projektet Grow Smarter. Medverkar gör bland andra tre av stadens borgarråd; Katarina Luhr (miljöborgarråd), Daniel Helldén (trafikborgarråd) och Stefan Hansson (biträdande finansborgarråd). Intresserade journalister välkomnas till invigningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum