Stockholms stad

Pressinbjudan: Ytterligare en pusselbit tar form vid Slussen

Dela

Mälarterrassen blir namnet på den nya publika byggnad som Projekt Slussen kommer att uppföra vid Södermalmstorg. Stadsbyggnads- och kulturborgarrådet Roger Mogert tillsammans med arkitekten Sir Spencer de Grey, Foster+Partners, presenterar förslaget.

Ombyggnaden av Slussen tar hand om trafik och vattenfrågan men det som kommer få allra mest betydelse är det offentliga rummet.

Tid: Onsdag 6 september kl.11

Plats: Stadsgården 8, Slussens informationslokal

Presslegitimation skall uppvisas

Deltagare: Roger Mogert, Stadsbyggnads- och kulturborgarråd

Spencer de Grey, arkitekt, Foster+Partners

Presskontakt för Roger Mogert: Ömer Oguz,tel 076-122 92 34

Frågor kring pressträffen:Eva Rosman, tel: 076-122 64 43

Nyckelord

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

+46 8 508 290 00http://stockholm.se

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Språkstöd på årets Vuxmässa23.10.2018 09:46Pressmeddelande

Torsdag – fredag, 25-26 oktober, flyttar Stockholms stads anordnare inom vuxenutbildning in på Kulturhuset Stadsteatern. Mässan är till för alla stockholmare som funderar över nästa steg mot utbildning och jobb. Stockholms stad har satsat på att göra mässan mer tillgänglig, både genom att göra det enklare att hitta i lokalen, och genom att bemanna mässan med olika stödfunktioner. På mässan kommer besökare att kunna få stöd på sitt förstaspråk, bland annat somaliska, arabiska och dari.

Översikt av Stockholmsenkätens resultat för Skärholmens stadsdelsförvaltning 201817.10.2018 13:48Pressmeddelande

När det gäller ANDT-frågor ser vi ett fortsatt positivt resultat när det gäller alkoholkonsumtion, tobak och narkotika. Inga stora variationer har skett över tid. Vad det gäller brott har Skärholmens stadsdelsförvaltning flera utmaningar samtidigt som tryggheten bland flickor ökat. Vi ser också ett ökat deltagande av både flickor och pojkar på fritidsgårdar/mötesplatser: för år 9 ligger Skärholmen högst i staden när det kommer till flickors deltagande.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum