Trafikverket

Pressinbjudan:Kontaktledningen mellan Hässleholm och Lund byts

Dela

Nu ska kontaktledningen på den aktuella sträckan på Södra stambanan rustas upp så att den blir mindre störningskänslig. För arbetets säkerhet följer planerade tågavstängningar tills allt är helt färdigbyggt, 2018.

Mellan Hässleholm och Lund passerar ett tåg i var riktning ungefär var femte minut. Belastningen på den så viktiga kontaktledningen är hög och det ständiga nötandet gör att den med tiden blir mer störningskänslig. Upprustningen av kontaktledningen är en del av det långsiktiga arbetet att få järnvägssystemet mer robust så att både person- och godstransporter sker smidigt, grönt och tryggt.

Att arbeta med järnvägens elledningar ställer stora krav på säkerheten och kräver ibland att båda spåren är stängda. Detta kommer också att ske här, med planerade tågstopp fram tills det är helt färdigbyggt. Under trafikuppehållen fasas också diverse underhållsarbeten in så att stopptiden utnyttjas maximalt. Främst sker tågstoppen under veckoslut då färre resenärer är i omlopp. Första avstängningen sker under helgen vecka 12. Mer om när avstängningarna är aktuella och om ersättningstrafik finns att läsa löpande hos de tågbolag som trafikerar sträckan.

Media välkomnas till en information där Pernilla Merkenius, Trafikverkets projektledare, tillsammans med representant för Skånetrafiken medverkar.

Dag, tid: 16/2, kl. 14:00
Plats: Järnvägsgatan 1, projektkontoret i Hässleholm


Mer om kontaktledningsbytet: www.trafikverket.se/lund-hassleholm
Mer om kontaktledningar:
http://www.trafikverket.se/resa-och-trafik/jarnvag/kontaktledningarnas-roll/
Mer om järnvägens elledningar:
http://www.trafikverket.se/resa-och-trafik/Trafiksakerhet/Din-sakerhet-vid-jarnvag/Jarnvagens-elledningar/

Nyckelord

Kontakter

Pernilla Merkenius, Trafikverkets projektledare, 072-312 27 74
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar samt långsiktig planering av det samlade transportsystemet. Webbplats: http://www.trafikverket.se Pressrum: http://www.trafikverket.se/pressrum

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum