Svenska Friidrottsförbundet

Pressinfo inomhus-EM 2021: Distansbevakning

Dela

Torsdag-söndag avgörs inomhus-EM i Torun, Polen. Sverige skickar en 29 namn stor trupp. Här följer lite information om hur svensk media kan bevaka mästerskapet.

Så följer ni inomhus-EM i Torun:

SVT sänder alla pass i SVT Play, och det mesta även i linjär TV. Här hittar ni sändningstider:
https://www.svt.se/sport/friidrott/guide-sa-ser-du-inomhus-em-i-friidrott-i-svt

Tillgång till intervjuer med aktiva från distans:

European Athletics erbjuder en virtual mixed zone, där svensk media kan göra intervjuer med aktiva. Alla aktiva måste passera genom virtual mixed zone, som äger rum efter den fysiska mixade zonen. Har du ackrediterat dig sedan tidigare kan du nu gå in och aktivera ett konto, och sedan lämna önskemål på intervjuer. 

Mer information om mästerskapets virtuella mixade zon hittar ni här.

Har ni missat att ackreditera er som remote media? Mejla media@european-athletics.org och se om det går att ackreditera sig efter deadline.

Det kommer även finnas en begränsad tillgång till att göra intervjuer i grupp från fysiska mixade zonen under finalpassen via vår utsände kommunikatör Gustav Orbring. Han kommer vara på plats och kopplar upp en kamerastation till Microsoft Teams. Där kommer ni kunna ansluta och intervjua några av de aktiva när de passerar stationen vid mixade zonen. Ambitionen är att erbjuda intervjuer på detta vis med eventuella medaljörer, och/eller de största svenska namnen. 

Vi rekommenderar dock att ni har ackrediterat er som remote media, och anmäler önskemål till arrangörerna om deras virtual mixed zone också. Gustav kommer även serva SVT:s remotekamera vid en annan del av MZ, vilket kan göra att möjligheten till ytterligare intervjuer begränsas.

För att få tillgång till Microsoft Teams-feeden med svenska intervjuer: Mejla Gustav Orbring så skickas inbjudan med länk till feeden.

Övriga länkar:

Tidsprogram med svenska ögon

Svenska truppen

Till mästerskapets hemsida

Nyckelord

Kontakter

Om

Svenska Friidrottsförbundet
Svenska Friidrottsförbundet
Heliosgatan 3
SE-120 30 Stockholm

010-476 53 30http://www.friidrott.se

Svensk Friidrott uppgift är att främja, utveckla, organisera och administrera friidrotten i Sverige, samt att företräda den internationellt och ansvara för landslagets verksamhet. Förbundet bildades 1895 och är ett av Sverige största idrottsförbund med drygt 600 000 medlemmar, organiserade i knappt 1 000 föreningar. I tillägg deltar varje år över en halv miljon svenskar i motionslopp och nästan var fjärde vuxen svensk löptränar minst en gång i veckan. Svensk Friidrott står för en idrott som är för alla, där man agerar tillsammans. En idrott som är trovärdig och hälsosam, trygg och glädjefylld.

Följ Svenska Friidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Friidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum