Skogsindustrierna

Pressinformation: Skogsindustrierna informerar om olika myndigheters och aktörers roller vid skogsbränder

Dela

En översikt över roll- och ansvarsfördelning vid större skogsbränder. Informationen är primärt sammanställd för att ge media ett stöd i att hitta rätt kontakter.

Förra årets skogsbränder rapporterades intensivt i svenska medier. Skogsbränder är dramatiska och kan snabbt bli akuta situationer för människor, djur och byggnader – utöver de träd som skadas och förstörs. Av Sveriges skogar drabbades cirka en promille av förra årets skogsbränder, men även det var mer än på länge och resulterade i hårt tryck på samhällets resurser och massiv rapportering och debatt i media.

Hittills i år har skogsbränderna lyckligtvis inte varit lika vanliga jämfört med förra, men om vädret slår om och torkan sprider sig är det viktigt att vara förberedd. För att sommarens medierapportering ska bli faktagrundad och balanserad för läsare, lyssnare och tittare är det viktigt att ha tillgång till kunskap om roller och ansvarsfördelning bland myndigheter och andra aktörer vid skogsbränder. I samråd med myndigheter och aktörer erbjuder vi på Skogsindustrierna information samlad på ett och samma ställe med förhoppningen att förtydliga denna ansvarsfördelning och underlätta tillgång till fakta och talespersoner om behovet uppstår.

Informationen finns sammanställd på Skogsindustriernas hemsida: Myndigheters och skogsnäringens ansvar vid skogsbränder

Nyckelord

Kontakter

Om

Skogsindustrierna
Skogsindustrierna
Box 55525
102 04 Stockholm

+46 8 762 72 00http://www.skogsindustrierna.se

Skogsindustrierna företräder företag inom massa-, pappers- och den trämekaniska industrin. Med siktet inställt på att driva tillväxt i världens bioekonomi är vår uppgift att stärka företagens konkurrenskraft och verka för en ökad användning av skogsbaserade produkter. I verksamheten ingår Svenskt Trä och sekretariatet för BioInnovation.

Följ Skogsindustrierna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Skogsindustrierna

Svensk skogsindustri känner av vikande global konjunktur31.10.2019 07:50:00 CETPressmeddelande

I Skogsindustriernas tredje marknadsrapport för året konstateras att den vikande konjunkturen i framförallt Europa är kännbar för svensk skogsindustri. Sågverken lyckas delvis kompensera detta genom ökade leveranser till nya marknader. Massabruken ökar sin export relativt kraftigt till Kina, men till lägre priser. Pappersleveranserna har hittills minskat med fyra procent jämfört med 2018.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum