SHL Svenska Hockeyligan AB

Pressinformation: uppdaterade mediariktlinjer

Dela

Till följd av de riktlinjer och rekommendationer som implementerades nationellt under gårdagen uppdaterar SHL även de centrala mediariktlinjerna.

För att kunna bedriva tränings- och matchverksamhet under rådande pandemi och de smittbegränsade riktlinjer som råder i samhället i stort har det krävts diverse anpassningar även i arbetet med media. Riktlinjerna, som uppdaterats kontinuerligt under pandemin, ämnar skapa trygga arbetsförhållanden för samtliga aktörer.

Under gårdagens implementerades återigen nya riktlinjer och rekommendationer i samhället till följd av Covid-19. För att möta de nya rekommendationerna uppdaterar även SHL de centrala mediariktlinjerna med start idag den 13 januari. Nedan ändringar genomförs.

Intervjuer
- Inga fysiska intervjuer i eller runt omklädningsrummet. Om fysisk intervju sker i arenan ska det vara med ett avstånd på minst 1 meter. Respektive klubb säkerställer intervjutillgång via telefon, fysiska intervjuer utomhus eller inne i arenan med avstånd om minst 1 meter.

Presskonferenser
Presskonferenser kommer genomföras efter match som vanligt i de arenor där avstånd mellan deltagande individer kan säkerställas. Kan avstånd ej garanteras kan presskonferenser komma att ställas in, hemmaklubb informerar i sådana fall vid ackreditering.

Vi hänvisar i övrigt även fortsatt till Folkhälsomyndighetens rekommendationer. En av de viktigaste faktorerna för att begränsa smittspridning är god kontroll på sin egen hälsa – därav är den vardagliga egenkontrollen av fortsatt yttersta vikt.

Läs mer om SHL:s pressmanual säsongen 2021/2022.

Kontakter

Om

SHL Svenska Hockeyligan AB
SHL Svenska Hockeyligan AB
Box 5095
121 16 Johanneshov

https://www.shl.se

SHL ska som företrädare för klubbarna i ligan tillvarata gemensamma sportsliga och kommersiella intressen, och hanterar bland annat medierättigheter samt gemensamma huvudsponsorskap. SHL ska verka för en långsiktig stark liga och för en stark svensk ishockey som står sig internationellt. Ägarna är de klubbar som spelar i SHL som säsongen 2022/2023 är: Brynäs IF, Frölunda Indians, Färjestad BK, HV71, IK Oskarshamn, Leksands IF, Linköping HC, Luleå Hockey, Malmö Redhawks, Rögle BK, Skellefteå AIK, Timrå IK, Växjö Lakers och Örebro Hockey.

Följ SHL Svenska Hockeyligan AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SHL Svenska Hockeyligan AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum