Stockholms stad

Pressmeddelande: Årets blomsterprogram invigt

Dela

I Skarpnäck invigdes idag Stockholms stads årliga blomsterprogram. Årets tema Våra drömmars stad har inspirerats av att det är 100 år sedan författaren Per Anders Fogelström föddes. Färgskalan på blommorna är rosa och violett.

Nu påbörjas planteringen av vårens blommor. Senare planteras även sommar- och höstblommor ut.

Totalt planterar Stockholms stad ut ungefär 200 000 lökar och plantor i 805 urnor och 51 rabatter på över 250 platser i hela Stockholm – i både inner- och ytterstad. Blommorna planteras på några av Stockholms mest populära platser samt knutpunkter för kollektivtrafiken.

Landskapsarkitekterna Hildegun Varhelyi (Varhelyi+Varhelyi) och Rebecka Grönjord (Sweco Architects AB) formger planeteringarna sedan 2008 i nära samarbete med Stockholms stads landskapsarkitekt Sanna Eriksson.

- Det är tionde året i rad som Stockholm stad har nöjet att presentera ett gemensamt blomsterprogram för hela staden. Årets drömlika blomsterprogram går i en harmonisk färgskala i rosa och violett. Med romantiska arter som förgätmigej, tusensköna och rosor vill vi väcka liv i fantasier och minnen om vad staden varit, men också ge näring åt drömmar om vad staden är och kan vara för alla, säger Sanna Eriksson, projektledare för Stockholms stads blomsterprogram.

För mer information:

Trafikkontoret: Erik Johansson, pressansvarig, 08-508 262 82, erik.g.johansson@stockholm.se

Du finner pressbilder fria för användning under Relaterat material. Ange fotograf Lennart Johansson.

Nyckelord

Bilder

Dokument

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

+46 8 508 290 00http://stockholm.se/presskontakt

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Översikt av Stockholmsenkätens resultat för Skärholmens stadsdelsförvaltning 201817.10.2018 13:48Pressmeddelande

När det gäller ANDT-frågor ser vi ett fortsatt positivt resultat när det gäller alkoholkonsumtion, tobak och narkotika. Inga stora variationer har skett över tid. Vad det gäller brott har Skärholmens stadsdelsförvaltning flera utmaningar samtidigt som tryggheten bland flickor ökat. Vi ser också ett ökat deltagande av både flickor och pojkar på fritidsgårdar/mötesplatser: för år 9 ligger Skärholmen högst i staden när det kommer till flickors deltagande.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum