Svenska Curlingförbundet

Pressmeddelande från Team Edin: Vi fortsätter minst fyra år till

Dela

Efter en tids funderande har vi kommit fram till att nuvarande version av Team Edin – med lagmedlemmarna Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå och Christoffer Sundgren - inte har för avsikt att ta ett steg tillbaka.

Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå och Christoffer Sundgren har tagit beslutet att fortsätta i minst fyra år till.

– En fortsatt satsning ställer såklart stora krav på vår omgivning; men familj, vänner och sponsorer kommer få vara med på en otrolig resa. Vi ska stanna på toppen och bryta nya barriärer inom sporten och försöka fylla hela curlingens historiebok med fler VM-titlar samt ytterligare ett OS-guld, säger laget i ett pressmeddelande till Svenska Curlingförbundet.

Man avslutar pressmeddelandet med en hyllning till svenska folket.

– Till svenska folket: Tack för allt stöd och nu hoppas vi att ni ser fram emot fler spännande matcher och mästerskap.

Lag Edin tog under den gångna säsongen ett mycket efterlängtat OS-guld och följde upp med lagets fjärde raka VM-guld i början av april.

Kontakter

Bilder

Om

Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

http://www.curling.se/

Svenska Curlingförbundet bildades 1916 men då hade curling spelats i Sverige i 70 år. Den allra första klubben bildades 1852, Bohuslänska Curlingklubben i Uddevalla. Den är fortfarande aktiv och tillhör Sveriges absolut äldsta idrottsföreningar. 

Curling spelas idag i samtliga län i Sverige och Svenska Curlingförbundet har ca 3 500 aktiva medlemmar i 62 föreningar. 

Curling fanns med på de allra första olympiska vinterspelen i Chamonix 1924 men var sedan borta från OS-programmet som officiell olympisk idrott till Nagano 1998 där lag Gustafson också tog Sveriges första OS-medalj i curling. En bronsmedalj som sedan har följts av: Turin 2006: OS-guld lag Norberg, Vancouver 2010: OS-guld lag Norberg, Sotji 2014: OS-silver, lag Sigfridsson. OS-brons, lag Edin och OS i Pyeongchang 2018: OS-guld, lag Hasselborg. OS-silver, lag Edin

Svensk curling har även haft stora framgångar i Europa- och Världsmästerskap vilket gör att Sverige 2019 rankas som världsetta för både dam- och herrlag. 

Följ Svenska Curlingförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Curlingförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum