Linköpings kommun

Pressmeddelande inför bildningsnämndens sammanträde

Dela

Vid presskonferens inför sammanträdet tog ordförande Karin Granbom Ellison (L) upp följande ärenden:

  • Fördjupad samhällsorientering för nyanlända: Bildningsnämnden har fått extra pengar avsatta som gör det möjligt att införa fördjupad samhällsorientering steg 2 för nyanlända.
  • Gymnasieskolan läsåret 2016/2017 – preliminär ansökan, utbildningsutbud och preliminärt antal platser. Under perioden 18 januari – 15 februari har eleverna gjort sin preliminära ansökan till gymnasieskolan. Vid torsdagens sammanträde väntas bildningsnämnden revidera tidigare fastställt utbildningsutbud och besluta om antalet platser per program.
  • Tävlingsverksamhet inom yrkesprogram: Som en del av arbetet att göra yrkesutbildningarna mer attraktiva satsar bildningsnämnden på insatser för att öka kännedomen och deltagandet i yrkestävlingar. 
  • Nytt lästest för år 1 i gymnasieskolan
  • Förstärkt värdegrundsarbete inom språkintroduktionen: Bildningsnämnden förväntas idag besluta om att ge utbildningskontoret i uppdrag att ta fram ett förslag för att förstärka värdegrundsarbetet inom språkintroduktionen vid Linköpings kommunala skola.

Läs mer i pressmeddelandet som finns för nedladdning under relaterat längre ner på sidan

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Nyckelord

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum